Aikštelės vietą spręs su miestiečiais?

Aikštelės vietą spręs su miestiečiais?

Kartą supermiestu jau karūnuota Klaipėda vėl susigrąžino savo titulą. "Lietuvos supermiesto" Klaipėdos komandos prodiuseris Gintaras Bendžius tikino, jog po pergalės jaučiasi puikiai, kadangi laimėti antrą kartą yra sunkiausia.

"Patarlėje sakoma, jog du kartus į tą upę neįbrisi, bet mums kažkaip pavyko", - humoro jausmo po varginančios kelionės iš sostinės neprarado G. Bendžius.

Prodiuseris tikino labiausiai besidžiaugiantis rėmėjų ir pačių miestiečių palaikymu.

"Turbūt didžiausia ir stipriausia emocija buvo, kai miestiečiai vežė žaislus", - tvirtino prodiuseris, priminęs tiesioginiame eteryje vykusią rungtį, kurios metu į Plungės bei Klaipėdos centrines aikštes reikėjo atgabenti kuo daugiau pliušinių žaislų.

Paskelbus rungtį šalia Muzikinio teatro pradėjo rinktis dešimtys žmonių, nešini meškiukais ir kitais žaislais. Dėl to trumpam net buvo sustojęs eismas.

"Plungė - mažas miestas, jį perbėgti per 10 minučių galima, o Klaipėdoje atvažiuoti sudėtingiau. Visi skubėjo ir parodė, kad mes, klaipėdiečiai, susivieniję galime daug. Tai - stipriausia emocija, kadangi projektas davė bendruomeniškumo jausmą, kuris yra stipriausias ir geriausias", - tikino G. Bendžius.

Be supermiesto titulo, uostamiestis gavo net 7,5 tūkst. eurų vaikų žaidimų ir treniruoklių aikštelei įrengimti.

"Nereikia dalintis grobio, kol jo nėra", - juokėsi prodiuseris, patikinęs, jog dėl aikštelės vietos dar bus tariamasi kartu su komanda, neatmetamas variantas atsiklausti ir pačių klaipėdiečių.

"Mes laimėjome, mes turime ir sugalvoti, kaip padaryti. Bendruomeniškumas turi ir toliau nedingti", - aiškino prodiuseris.

Beje, dėl aikštelės karštos diskusijos užvirė ir socialiniame tinkle "Facebook". Uostamiesčio gyventojai sutaria, kad aikštelė galėtų atsirasti Debreceno gatvėje, kurioje augo komandos kapitonas Giedrius Savickas.

Apie šį pasiūlymą išgirdęs pats G. Savickas juokdamasis tvirtino, jog jam tai būtų didžiulė garbė, tačiau visiškai nesvarbu, kur įsikurs dovanota aikštelė.

"Labai džiaugiuosi sklandančiu 4 minučių filmuku, kuriame užfiksuoti žaislus nešantys žmonės. Kas dėjosi prie Muzikinio teatro, man yra pergalė, didžiausias džiaugsmas, padėka už viską, kas buvo. Atrodo, tai tik televizinis projektas, gal žiūri, gal ne, bet vakar viską pasakė patys klaipėdiečiai. Jie parodė, kokie yra vieningi ir kiek jiems svarbus šis miestas", - šnekėjo žinomas aktorius.

Dėl supermiesto vardo kovoja visi Lietuvos didieji miestai, tačiau į finalą pateko Plungė bei Klaipėda. Kadangi konkurso komisija abi komandas nusprendė įvertinti vienodai, lemiamas sprendimas priklausė nuo žiūrovų, kurie daugiau nei 195 tūkst. balsų skyrė Klaipėdai taip aplenkdami Plungę, kuriai teko 12 tūkst. balsų mažiau.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder