Ant "Meridiano" stiebų vėl suplazdėjo burės

Ant "Meridiano" stiebų vėl suplazdėjo burės

Ant Klaipėdos miesto simbolio burlaivio "Meridianas" stiebų šeštadienį vėl suplazdėjo burės. Taip istorinė barkentina pasitinka jau antrąją vasarą po laivo rekonstrukcijos.

"Meridiano" burių pakėlimo ceremonija tapo simboline įžanga į vakare vyksiantį Klaipėdos laivų paradą bei kitus šios vasaros jūrinius renginius, tarp kurių - dvi tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos bei Jūros šventė, kurios šiųmetinis šūkis - "Fiesta baltų burių mieste".

Barkentinos bures kėlė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai, kuriems padėjo savanoriškai prie renginio prisidėti sutikusios bendrovių "Baltic Technical & Technological Solutions" ir "L&D sprendimai" aukštalipių komandos. Tai taip pat simboliška, nes 1948 m. Suomijoje pastatytas "Meridianas" 20 metų tarnavo kaip mokomasis laivas, skirtas jūreivystės mokyklų kursantų jūrinei praktikai.

Pasak "Meridiano" kapitono Boleslovo Turčinavičiaus, studentai su užduotimi susitvarkė puikiai ir 14 burių, kurių bendras plotas – beveik 700 kv. metrų, viena po kitos pakilo į savo vietas ant stiebų ir rėjų. Kapitonas neslepia, kad, nors burės dekoratyvinės, praleidžiančios orą, vis dėlto toks plotas, esant stipresniam vėjui, pradeda „dirbti“. Todėl sezono metu dalis burių gali būti nuleidžiamos ir vėl pakeliamos, atsižvelgiant į oro sąlygas.

Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondo vadovų Aido Kaveckio ir Aloyzo Kuzmarskio teigimu, ši praėjusiais metais pradėta tradicija bus puoselėjama ir ateityje, tad "Meridiano" burių pakėlimas kasmet ženklins vasaros, laivybos, pramogų ir švenčių sezono pradžią uostamiestyje.

Dar viena naujovė yra ta, kad turistams ar jų grupėms, norintiems apžiūrėti istorinį laivą bei jo ekspoziciją, įėjimas į "Meridianą" yra mokamas. Tiesa, į kainą įeina ne tik burlaivio apžiūra, bet ir pasirinktas gėrimas jo bare.

Anot Fondo vadovų, visi tokiu būdu surinkti pinigai bus skiriami šiam uostamiesčio simboliui išlaikyti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder