Apie „Gyvanopolio“ prekes, kurias Kristus išpirko

Apie „Gyvanopolio“ prekes, kurias Kristus išpirko

„Kristus prisikėlė! Aleliuja! Tai yra pagrindinė šv. Velykų žinia, dovanojanti amžinojo gyvenimo viltį visiems Dievo vaikams. Jeigu netikite, kad Kristus prisikėlė – tai viskas yra beprasmiška: margučiai, Velykiniai patiekalai ir žaidimai, net dalyvavimas šv. Mišiose“, – tokiais žodžiais uostamiesčio tikinčiuosius Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno koplyčioje pasitiko brolis Paulius.

Automobilių, kuriais tikintieji atvažiavo į Kristaus prisikėlimo iškilmes šioje koplyčioje, eilė nusidriekė iki Liepojos plento. Žmonės netilpo koplyčioje, dalis jų stovėjo lauke. Tai todėl, kad Šv. Mišios Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno koplyčioje kitokios nei įprasta. Šlovinimo giesmės atliekamos skamba lyg šiuolaikinės muzikos koncertas, kuriam negali nepritarti aplodismentais, o ir dainuoti gali drąsiai, nes dainų tekstai rodomi ant didelio tento ir puikiai visiems matomi.

Brolio Pauliaus pamokslas buvo skirtas mažutėliams. Žinoma, pirmiausia, vaikams, kurie drąsiai susėdo ant žemės prie altoriaus, nes koplyčioje šilta ir grindys šildomos, bet kartu ir tėvams, kurie turi drąsos būti „mažutėliais“.

„Dievas sukūrė kūriniją: paukštelius, roplius, žvėrelius įvairiausius ir sukūrė Šviesos angelą. Šviesos angelas pamatęs save veidrodyje ėmė puikuotis savo grožiu ir nusprendė neklausyti Dievo ir tapo Tamsos valdovu. Po to Dievas sukūrė nuostabius žmones: vyrą ir moterį, tačiau šėtonas juos apgavo ir sugundė. Žmonių žemėje atsirado daug, tačiau visi jie vis gimdavo šėtono nelaisvėje. Žmonės kariavo tarpusavyje, kad tik susigrąžintų prarastą rojų. Tada Šėtonas sumąstė, kaip pagerinti žmonėms gyvenimo sąlygas. Jis sukūrė tokį didelį prekybos centrą ir pakabino ant jo užrašą „Gyvanopolis“. Ir visus žmones: ir vaikus, ir tėvelius sudėjo į lentynas ir priklijavo visiems etiketes.

Žmonės tapo perkamomis ir parduodamomis prekėmis, vieni parduodami labai brangiai sezono pradžioje, kiti už pusę kainos – sezono pabaigoje, dar kiti – išparduodami po vieną eurą. Šventas raštas skelbia, jog kiekvienas, kuris padaro nuodėmę tampa nuodėmės vergu, tampa „Gyvanopolio“ preke. Vieną dieną į „Gyvanopolį“ atėjo vyras baltais drabužiais – Jėzus Kristus. Jam pagailo visų žmonių, vergaujančių Šėtonui. Jis panoro visus juos išpirkti ir paprašė, kad Šėtonas įvardintų kainą.

Šėtonas už visas „Gyvanopolio“ prekes paprašė Jėzaus gyvybės ir Jėzus sutiko, jis paaukojo savo gyvybę, kad išpirktų žmoniją. Šėtonas tada užgrobė Dievo vaikus, kad per juos išsityčiotų iš Jėzaus. Ganytojas buvo prikaltas prie kryžiaus, šėtonas dar pridėjo čekį prie kryžiaus su keturiomis raidėmis „INRI“, reiškiančiomis „Jėzus Kristus – pasaulio išganytojas“. Nukankinęs Jėzų šėtonas padarė šventę: kepė šašlykus, šaudė fejerverkus ir šventė pergalę, bet sekmadienio rytą Kristus prisikėlė! Iš tiesų prisikėlė! Kai Jūs išeisite iš šių Mišių ir Šėtonas jus gundys nusidėti, sakys, kad galite meluoti, pavogti, nemokėti mokesčių, svetimauti – prisiminkite, jog jūs ne Šėtono vergai, Jėzus jus išpirko, Jūs – Dievo vaikai“, – pamokslavo brolis Paulius šventinėse šv. Velykų pamaldose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder