Atgabenta Jungtinės Karalystės karinė technika

Atgabenta Jungtinės Karalystės karinė technika

Lapkričio 5 d. į Klaipėdos jūrų uostą atgabenta Jungtinės Karalystės kariuomenės karinė technika, su kuria sąjungininkų kariai dalyvaus lapkričio 8–20 d. Lietuvoje vyksiančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2015“ (angl. „Iron Sword“).

Lapkričio 8–20 d. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone, Pabradėje, vyksiančiose tarptautinėse pratybose dalyvaus apie 2 tūkst. karių iš NATO šalių ir Gruzijos. Daugiau nei šimtas karių, dalyvauti mokymuose atvykstančių iš Jungtinės Karalystės, pratyboms per Klaipėdos jūrų uostą atsigabeno karinių visureigių, sunkvežimių, kitos karinė technikos ir įrangos.

Į pratybas „Geležinis kardas 2015“ sąjungininkų kariai su technika atvyksta per tarptautinį Vilniaus oro uostą, Klaipėdos jūrų uostą, Lietuvos geležinkeliais ir bendrojo naudojimo keliais. Planuojama, kad aktyvus Lietuvos kariuomenės karių ir karinės technikos kolonų judėjimas, planuojama, vyks lapkričio 8 d.

Tam, kad karių ir karinės technikos suvažiavimas į pratybų vietą sukeltų kuo mažiau nepatogumų gyventojams, karinio transporto kolonas lydi Lietuvos karo policijos palydos ekipažai. Lietuvos kariuomenė priimdama gausias sąjungininkų pajėgas treniruojasi priimančiosios šalies paramos užduočių vykdymą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder