Atiduoti Santuokų rūmų neskuba

Atiduoti Santuokų rūmų neskuba

Ilgai laukus, dar palauk. Jau šį rudenį sukaks dešimties metų jubiliejus, kai Klaipėdos savivaldybė ir Vyriausybė nesutaria dėl Santuokų rūmų perėmimo. Situacija kebli, mat dėl neįsigaliojusio sprendimo pastatas ilgus metus lieka be kapitalinio remonto.

Kasmet Santuokų rūmuose vestuvių ceremonijų netrūksta, tad ir niūrūs atsiliepimai tiek apie pastato išorę, tiek apie šalia jo esančią aikštę girdimi kone kasdien.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus patarėjos Genovaitės Paulikienės, dėl susidariusios situacijos kol kas Savivaldybė priversta apsiriboti paprastuoju vidaus remontu.

"Raštų su savo norais ir pageidavimais esame prirašę tikrai daug. Yra priimtas sprendimas dėl turto apsikeitimo su valstybe. Bet galutinio nutarimo dar nėra. Pastato dar nesame perėmę. Vyksta derybos. Iš mūsų pusės valia pareikšta.

Turtą turime patikėjimo teise ir vykdome santuokų registravimo funkciją. Paprastąjį remontą daryti galima, kitos išeities nėra. Bet apie kapitalinį remontą galėsime galvoti tik perėmę pastatą. Apie tai galvojame ne vienerius metus", - teigė G. Paulikienė.

Sprendimas perimti pastatą S. Šimkaus g. 11 Savivaldybės nuosavybėn buvo priimtas 2009 spalio 29 dieną.

G. Paulikienės teigimu, per tą laiką Klaipėdos savivaldybė stengėsi palaikyti nuolatinį ryšį su Vyriausybe.

"Turime vilties, kad šiais metais pavyks pastatą perimti, bet garantijų nėra", - tikino G. Paulikienė.

Dar 2017 metų gegužę Savivaldybė iš Finansų ministerijos sulaukė atsakymo, kad pastatas bus atiduotas miestui tik tuo atveju, jei šis pasiūlys ką nors mainais. Tad tokiam scenarijui miestas jau yra pasirengęs.

PLANAS. Taip Santuokų rūmų aplinka galėtų atrodyti po rekonstrukcijos. Ji gali būti pradėta jau kitąmet.

UAB "Uostamiesčio projektas" vizualizacija

Beje, tąkart ministerija siūlė Civilinės metrikacijos skyrių perkelti į valstybei priklausančias patalpas Danės gatvėje, ir taip perduoti Santuokų rūmų pastatą Savivaldybei jos funkcijoms vykdyti.

Tačiau Klaipėdos savivaldybė tik ties pastato perėmimu ir jo atnaujinimu apsistoti neketina. Šįmet numatyta užbaigti Santuokų rūmų aikštės rekonstrukcijos techninį projektą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, projektą įgyvendinti planuojama per dvejus metus - 2020-2021 metais.

"Jeigu niekas nepasikeis, kitąmet prasidės projekto įgyvendinimas. Tačiau to dar patvirtinti negaliu. Iš esmės aikštėje keisis daug dalykų: atsiras ir dekoratyvinių elementų, bus atnaujinta aikštės danga, tvora, apšvietimas", - sakė I. Šakalienė.

Tikimasi, kad sutvarkyta Santuokų rūmų aikštė taps reprezentacinė, be automobilių. Jiems skirta stovėjimo aikštelė numatyta prie Puodžių gatvės. Beje, projekte numatyta išsaugoti ir atnaujinti apgriuvusią pietinės dalies tvorą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder