Atliekų rūšiavimas trukdo eismui

Atliekų rūšiavimas trukdo eismui

Nori rūšiuoti atliekas - kulniuok su jų ryšuliais šimtus metrų, klampok per purvynus. Arba vežk automobiliu, bet tada trukdysi eismui. Tokia yra vieno Klaipėdos gyvenamojo kvartalo kasdienybė.

Prie Klemiškės ir Joniškės gatvių sankryžos įrengti popieriui, plastikui ir stiklui skirti konteineriai, vietos gyventojų nuomone, yra pastatyti netinkamoje vietoje. Visų pirma, įvažiuojant į sankryžą jie mažina matomumą.

Antra, namuose sukauptas atliekas atvežus automobiliu jį tenka palikti važiuojamojoje dalyje, o tai trukdo kitiems eismo dalyviams, pastebi žmonės.

Be to, konteinerius nuo šaligatvių skiria griovys, o jie patys stovi ant pavasarį pažliugusios žemės.

"Manau, kad 100 metrų spinduliu vienoje ar kitoje gatvėje konteinerius būtų galima pastatyti net keliose vietose taip, kad būtų patogu ir privažiuoti, ir prieiti nelipant per griovį ir purvynus", - rašo "Vakarų ekspreso" redakcijai vienas iš kvartalo gyventojų.

Užsimenama ir apie tai, kad konteineriai yra atokiau namų kvartalo - jo pakraštyje, iki artimiausio namo tenka eiti bent 100 metrų, tad pėsčiomis sukauptus išrūšiuotų atliekų ryšulius atnešti sunkoka. Šiame kvartale yra ir daugiau antrinėms žaliavoms skirtų konteinerių.

Aplinkos ministerijos atliekų tvarkymo plane 2014-2020 metams yra rekomendacijos antrinių žaliavų konteinerių komplektus statyti taip, kad gyventojams iki jų tektų eiti ne daugiau nei 100-150 metrų. Sprendimus dėl jų vietos priimančios savivaldybės taip pat turi teisę tartis su gyventojais dėl tinkamiausios vietos.

"Gyventojai turėtų raštiškai kreiptis į savivaldybę, tiesiogiai į mūsų skyrių, nurodyti motyvus, dėl ko konteineriai stovi netinkamai. Nagrinėsime ir priimsime sprendimą", - sakė savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Beje, atliekų konteinerių išdėstymo schemoje nurodoma, kad būtent šioje vietoje ateityje planuojama įrengti požeminių konteinerių aikštelę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder