Atminimo lentą partizanų vadui atidengs Kovo 11-ąją

Atminimo lentą partizanų vadui atidengs Kovo 11-ąją

Sprendimas dėl partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago įamžinimo Klaipėdoje buvo priimtas dar praėjusių metų liepos mėnesį.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui komitetuose pristatant 2018 metų darbų ataskaitą, Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai susidomėjo, kodėl iki šiol lenta dar nepakabinta.

"Administracija atliko ūkinius veiksmus, lenta yra pagaminta, paruošta, reikalingas tik politinis sprendimas, kada atlikti šitą procedūrą", - komiteto nariams aiškino S. Budinas.

Jo nuomone, tai yra politinis klausimas.

"Administracijos direktorius nepriims sprendimo, kurią dieną turime įamžinti vieną ar kitą veikėją, kad ir kas jis būtų. Kalbame turbūt apie politinius dalykus. Įamžinimas žmogaus, kuris yra nusipelnęs miestui, mano galva, yra daugiau politinis sprendimas nei administracinis. Ir anksčiau buvusi praktika buvo tokia, kad derindavo politiniu lygmeniu, būdavo nustatoma data, susitariama su artimaisiais, kada tai būtų galima padaryti", - dėstė administracijos direktorius.

Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis "Vakarų ekspresui" teigė, kad lenta buvo pagaminta dar 2018-ųjų pabaigoje, o ją pakabinti yra suplanuota kovo 11 d.

Anksčiau buvo kalbėta, kad pagerbti A. Ramanausko-Vanago atminimą buvo galima Vasario 16-osios proga.

"Kadangi kovo 6 d. yra jo gimimo diena, artimiausia tinkama data yra kovo 11-oji. Planuojame būtent tą dieną atidengti lentą", - sakė V. Pakalniškis.

2018-uosius Seimas buvo paskelbęs A. Ramanausko-Vanago metais, siekdamas pabrėžti partizanų karo svarbą, kovojant su sovietų okupacija. Šiais metais bus minimos 101-osios partizanų vado gimimo metinės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder