Atsisako planų pirkti senamiesčio paštą

Atsisako planų pirkti senamiesčio paštą

Klaipėdos senamiestyje, Aukštojoje g., esantis buvęs pašto filialas iki šiol stovi tuščias. Klaipėdos savivaldybė planavo jį pirkti, tačiau dabar tokio užmojo norima atsisakyti.

Praėjusiais metais Klaipėdos savivaldybės taryba buvo nusprendusi, kad reikia pradėti procedūras siekiant įsigyti Aukštojoje g. 13 esančias Lietuvos paštui priklausančias patalpas.

Kadangi kiek daugiau nei 100 kv. m ploto patalpose yra meninių vertybių ir meninių interjero elementų, buvo sudaryta komisija dėl patalpų pirkimo neskelbiamų derybų būdu. Daugiau nei prieš metus komisija išsiuntė Lietuvos paštui siūlymą dalyvauti derybose, bet įmonė į jį neatsakė. Buvo pateikti ir keli pakartotiniai kvietimai derėtis, vis dėlto Lietuvos paštas ryšį su Klaipėdos savivaldybe užmezgė tik praėjusių metų pabaigoje.

Savivaldybės gautame rašte buvo nurodyta, kad Lietuvos paštas neatsisako planų ateityje parduoti buvusio pašto filialo, tačiau dėl užtrukusių derybų, susijusių su turtinių teisių į patalpose esančias menines vertybes ir meninius kūrinius perdavimu, negali pateikti visų reikiamų dokumentų laiku.

Galiausiai šių metų birželį Lietuvos paštas pasiūlė Klaipėdos savivaldybei patalpas kartu su jose esančiais meno kūriniais nuomoti už 750 eurų per mėnesį.

Vis dėlto tokių planų Savivaldybė neturėjo - buvo numatyta organizuoti patalpų pirkimą, tam miesto biudžete buvo numatyta 87 tūkst. eurų. Todėl dabar miesto Tarybai siūloma atšaukti pernykštį sprendimą pirkti buvusio pašto patalpas.

Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad jeigu Taryba nuspręs atšaukti savo sprendimą, tai reiškia, kad miestas atsisako savo noro įsigyti patalpas.

Tokiu atveju ateityje, jeigu bus dar kartą nuspręsta, kad miestui tos patalpos yra reikalingos, tokia idėja turės iš naujo gauti miesto politikų palaiminimą.

"Priėmus šitą sprendimą Savivaldybė išreikštų tai, kad nebenori ir nebenorės perimti šitų patalpų. Jeigu ateityje kas nors vėl sakytų, kad reikia, ar primygtinai siūlytų pirkti, galbūt tada būtų daromos procedūros iš naujo. Tačiau dabar tiek darbo padarėme, nebematome prasmės iš naujo tai daryti. Juolab kad ir pinigai buvo numatyti, juos reikia kažkur padėti, nes numatyto pirkimo neatlikome", - sakė E. Simokaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder