Baltijos prospekte nori reguliuojamų perėjų

Baltijos prospekte nori reguliuojamų perėjų

Ketvirtadienį Savivaldybės Saugaus eismo komisija priėmė siūlymą įrengti reguliuojamas pėsčiųjų perėjas Baltijos prospekte. Nors kai kurie komisijos nariai prieš tokį siūlymą stojo piestu, nuspręsta daugiau dėmesio skirti pėsčiųjų saugumui.

Šiuo metu Baltijos pr. atkarpoje tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. yra įrengtos keturios nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Komisija svarstė siūlymą vieną jų prie Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedinės sankryžos panaikinti, o likusias, patikslinus jų vietas, padaryti šviesoforinėmis su mygtuku.

Saugaus eismo komisijoje šiuo klausimu kitokios nuomonės buvo politikas Audrius Vaišvila ir Savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas. Jų manymu, toks sprendimas pridarys dar daugiau problemų, kadangi jau dabar ši miesto arterija kenčia nuo transporto spūsčių.

Pasak miesto vicemero Artūro Šulco, būtina tvarkyti ir Taikos-Baltijos prospektų sankryžoje esančią požeminę perėją.

Buvo priimtas siūlymas šviesoforines pėsčiųjų perėjas įrengti ir dar keletoje vietų - Šilutės pl. ties "Klaipėdos energijos" pastatu, kur šiuo metu yra įrengti kalneliai, ir Taikos pr. prie Žvejų rūmų.

O štai Liepų gatvėje, priešais Savivaldybės pastatą, esančioje pėsčiųjų perėjoje ketinama įrengti saugumo salelę. Buvo siūlymas čia įrengti greičio slopinimo kalnelius, nes salelėje įrengti ženklai esą pablogintų matomumą vairuotojams. Tačiau tokiam siūlymui buvo nepritarta, nes, policijos teigimu, salelė vairuotojams netrukdys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder