Belaukiant atgimimo - Vasaros estradoje suolelių tik mažės

Belaukiant atgimimo - Vasaros estradoje suolelių tik mažės

"Būkime realistai - be privačių investicijų neišsiversime", - pristatydamas Vasaros estrados atgaivinimo planus reziumavo Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis. Tad, jo nuomone, reikėtų keisti dabartinę tvarką, pagal kurią jokia komercinė veikla Vasaros estradoje negalima.

Tai, kad kultūrininkai vieni nepajėgus išlaikyti šio miestui reikšmingo objekto pritarė ir Vasaros estradą administruojančio kultūros centro "Žvejų rūmai" direktorius Alvydas Lenkauskas.

"Turėjome įvairių siūlymų - aptverti Vasaros estradą tvora, nugriauti bokštelius, nuardyti visus medinius suolus ir palikti tik betoninius laiptus - tačiau reikalingos sąnaudos tokios, kad viso to negalime įvykdyti. Skaičiavome, kad reikėtų nuo 100 iki 0,5 milijonų litų", - pasakojo A. Lenkauskas.

Tad belaukiant geresnių laikų Vasaros estrada tik minimaliai prižiūrima - surenkamos šiukšlės, vasarą du kartus nupjaunama žolė ir ardomi pavojų keliantys suoliukai.

"Tegul gyventojai neišsigąsta, kad suoliukų vis retės. Taip daroma dėl jų pačių saugumo. Remontuojami bus tik koncertinėje dalyje esantys mediniai laiptai", - sakė A. Lenkauskas.

"Žvejų rūmų" direktorius guodėsi, kad Vasaros estradą itin pamėgęs ne tik čipsais ir saulėgražomis apsirūpinęs jaunimėlis, užuovėjos čia ieškantys benamiai, bet ir grafitininkai, kurių "kūrinių" nespėjama slėpti po dažų sluoksniu.

Tikimasi, kad daugiau tvarkos atsiras, kai bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Tikimasi, kad Vasaros estradą kiek patrauklesne padarytų šiltuoju metų laiku čia rengiamos repeticijos. Pasak A. Lenkausko, jau yra vienas kolektyvas, kuris norėtų repeticijas rengti atvirose miesto erdvėse.

"Tiesiog skelbtume repeticijų laiką ir žmonės galėtų maloniai leisti laiką Vasaros estradoje, klausydamiesi repeticijų metu atliekamų kūrinių", - idėją pristatė A. Lenkauskas.

Dar šiemet planuojama parengti Vasaros estrados modernizavimo ir panaudojimo galimybių studiją, kuri ir turėtų nurodyti gaires, kokia ateitis laukia šio svarbaus Klaipėdai objekto.

"Svarbu, kad galimybių studijos rengėjai remtųsi mūsų artimiausių kaimynų - Latvijos ir Estijos patirtimi, nes ten panašūs infrastruktūros objektai yra pritaikyti šiandienos poreikiams. Manau, kad galimybių studija bus parengta iki metų pabaigos ir galėsime judėti toliau", - sakė N. Lendraitis.

Pernai vasaros estradoje vyko tik 4 renginiai. Tiek pat numatyta ir šiemet.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder