Biblioteka kainuos 2 milijonus

Biblioteka kainuos 2 milijonus

Miesto politikai turės apsispręsti dėl miesto viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" filialo rekonstrukcijos. Kiek daugiau nei pusę sumos tikimasi gauti iš ES lėšų, tačiau Savivaldybei vis tiek tektų skirti daugiau nei milijoną eurų.

"Biblioteka būtų iš esmės rekonstruota, būtų padidintas plotas iki 843 kvadratinių metrų, tai būtų ne tik biblioteka, bet ir bendruomenės namai. Išsiplėstų ir teikiamos paslaugos, ir funkcijos", - aiškino Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Skaičiuojama, kad rekonstruoti Kauno g. esantį bibliotekos filialą gali atsieiti daugiau nei 2,26 mln. eurų, iš jų beveik 1,2 mln. būtų ES struktūrinių fondų lėšos. Dabartinis pastatas su priestatu išdėstytas per du sklypus, naujasis projektuotas viename. Naujame pastate numatytos erdvės suaugusiųjų, vaikų literatūros skyriams, skaityklai, drabužinei, pritaikytam neįgaliesiems tualetui, mamos ir vaiko kambariui, vieta renginiams.

Pristatant šį projektą Finansų ir ekonomikos komitete tikėtasi, jog Savivaldybės našta paskelbus konkursą sumažės. Tiesa, miesto Taryba dar turės spręsti, ar pritarti filialo rekonstrukcijai ir skirti tam per milijoną iš miesto biudžeto.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder