Būtinais atvejais ugdymas organizuojamas ir mokyklose

Būtinais atvejais ugdymas organizuojamas ir mokyklose

Dėl šalyje paskelbto karantino nuo šios savaitės nuotoliniu būdu jau ugdomi ir pradinukai, tačiau išimtiniais atvejais ugdymas jiems gali būti organizuojamas ir mokyklose. Klaipėdos švietimo įstaigų vadovams pavesta iki karantino pabaigos organizuoti pradinukų ugdymą bei priežiūrą mokyklose, kai tėvai darbo funkcijas privalo atlikti darbo vietoje ir negali užtikrinti vaikų priežiūros namuose.

„Tėvai, kuriems iškyla poreikis, kad jų vaikais būtų pasirūpinta mokyklose, kviečiami kreiptis į įstaigos, kurioje ugdomas vaikas, vadovą. Pirmosiomis šios savaitės dienomis miesto mokyklose bendrai buvo tik keliasdešimt pradinukų, tačiau visos pradinį ugdymą užtikrinančios įstaigos yra pasirengusios organizuoti ugdymą visiems vaikams, kuriems tai bus būtina, kurių tėveliai ar globėjai kitos galimybės dėl rimtų ir objektyvių priežasčių neturi. Vis dėlto, raginame tėvus labai atsakingai naudotis šia galimybe“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pradinukams, kurie nuotoliniu būdu negali mokytis namuose, mokyklose suteikiama mokymosi vieta ir jis nuotoliniu būdu jungiasi prie pamokos, kurią veda jo klasės mokytojas bei dalyvauja jo klasė. Vienoje patalpoje gali būti prižiūrima ne daugiau kaip po 10 vaikų, būtina laikytis srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų saugumo reikalavimų, grupės turi būti nuolatinės. Vaikus prižiūri paskirtas mokyklos darbuotojas, kuris vaikams padeda susisiekti su savo mokytoju, prisijungti prie pamokų.

Maitinimas gali būti organizuojamas vaiko atsineštu maistu iš namų, užsakant karštą maistą iš paslaugų teikėjų, maisto gamybai pasitelkiant mokyklos virtuvėje dirbančius darbuotojus, panaudojant technologijų kabinetų virtuvių įrenginius ir kitais būdais, kurie neprieštarauja teisės aktams. Dėl konkretaus būdo apsisprendžia pati mokykla.

Ugdymas kontaktiniu būdu ir toliau organizuojamas specialiosiose mokyklose vaikams, turintiems didelių ar labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių. Ši nuostata galiojo ir iki šiol.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder