Centro nugriauti nereikės?

Centro nugriauti nereikės?

Šiandien į skandalingą istoriją įtrauktame Liepų g. 83 sklype vyks naujo verslo centro statybos pradžios šventė - bus pradėti paskutiniojo likusio seno pastato - 1961 m. statytos katilinės - griovimo darbai. Nors dar visai neseniai Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) norėjo gerokai sumažinti bendrovės "Viremidos investicijos" nuomojamą sklypą, verslininkai tvirtina, kad naujo statinio griauti nereikės.

"Vakarų ekpresas" buvo rašęs, kad "Viremidos investicijos" Liepų gatvėje esančią žemę nuomojasi nuo 2007 metų, kai perpirko senus pastatus. 2014-aisiais turėtus du sklypus ji sujungė į vieną, perrašė nuomos sutartį, o šiemet sulaukė NŽT pretenzijų - esą turi būti sumažintas nuomojamo sklypo plotas. Verslininkai skelbė, kad tai kelia didžiulę grėsmę jau suplanuotoms milijoninėms investicijoms.

"NŽT buvo pareiškusi savo pageidavimą sumažinti sklypą, bet kokių nors apribojimų ar arešto nesulaukėme. Jokių teisinių suvaržymų iki šiol nesame patyrę. Mes patys tarnybą padavėme į teismą už tai, kad ji neleido mums įkeisti sklypo", - vakar sakė UAB "Viremidos investicijos" vadovas Šarūnas Butkus.

Investuotojai nemano, kad ateityje galėtų susidurti su kokiomis nors problemomis. Juo labiau kad vienas iš NŽT priekaištų buvo, kad sklypas nėra užstatytas, o tai dabar kaip tik ir daroma.

"Mes prašėme NŽT leidimo įkeisti žemės sklypą, tačiau ji tokio sutikimo nedavė motyvuodama tuo, kad susidarė tokia situacija ir bendrovei tiek žemės nereikia. Tad mes ją padavėme į teismą. Jau vyko parengiamasis teismo posėdis. Manau, kad tarnyba toliau nebetęs teisminių ginčų. Bet jeigu taip visgi atsitiks, manau, valstybė grąžins mums mūsų išleistas lėšas. Būtų sustabdytas pusiau įgyvendintas projektas. Tada Klaipėdoje turėtume griaučius, bet aš abejoju, kad valstybė to imtųsi", - sakė Š. Butkus.

Planuojama, kad naujasis centras turėtų būti baigtas kitų metų rugpjūtį. Į jį bus investuota 8,6 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder