Dar vieną sporto klasę steigs "Aukuro" gimnazijoje

Dar vieną sporto klasę steigs "Aukuro" gimnazijoje

Vicemeras Arvydas Cesiulis vakar patvirtino, kad jau nuo ateinančių mokslo metų Klaipėdoje bus įsteigta dar viena papildoma sporto klasė.

Bet yra vienas niuansas - papildoma sporto klasė veiks ne Vytauto Didžiojo, o "Aukuro" gimnazijoje.

"Papildomos sporto klasės pagrindą sudarys 13 rankininkų, taip pat joje mokysis ir kai kurių kitų sporto šakų jaunieji sportininkai. Dar viena sporto klasė, kaip ir buvo planuota, veiks Vytauto Didžiojo gimnazijoje. Dabar dar reikia suplanuoti lėšas, daviau pavedimą, kad būtų paskaičiuota, kiek kainuos sportininkų maitinimas, vežiojimas", - vakar sakė A. Cesiulis.

Pasak jo, "Aukuro" gimnazija buvo pasirinkta dėl to, kad joje buvo planuota sukomplektuoti penkias pirmąsias gimnazijos klases, bet surinktos tik keturios.

"Tad penktoji ir bus sporto klasė ir ji nepareikalaus jokių esminių mokyklų tinklo pertvarkos sprendimų. Be to, tai labai sportiška mokykla ir labai entuziastingai priima sportininkus", - pasakojo A. Cesiulis.

"Vakarų eksprese" neseniai rašėme apie tai, kad uostamiestyje buvo susiklosčiusi keista situacija, kai į Vytauto Didžiojo gimnazijoje nuo praėjusių mokslo metų renkamą sporto klasę šiemet netilpo net ir Lietuvos čempionai.

Pavyzdžiui, kitais mokslo metais sporto klasėje tikėjosi mokytis 11 jau ne kartą Lietuvos čempionais tapusių sporto centre "Viesulas" besitreniruojančių jaunųjų rankininkų. Deja, laimė nusišypsojo tik 4 iš jų. Į sporto klasę netilpo ir kitų komandinių sporto šakų čempionai.

Tiesa, dabar, kai paaiškėjo, kad dar viena sporto klasė bus steigiama "Aukuro" gimnazijoje, šiek tiek nusiminė į Vytauto Didžiojo gimnaziją jau patekusių kelių rankininkų tėvai. Ne visiems patiko žinia, kad jų vaikui teks pereiti į "Aukuro" gimnaziją, kad galėtų mokytis kartu su visa komanda.

"Tačiau aš visada sakau, kad ne mokykla formuoja mokinius, o atvirkščiai. Jei pats mokinys nori mokytis, jis gerai mokysis bet kurioje mokykloje", - situaciją komentavo "Viesulo" trenerė Auksuolė Stropienė ir džiaugėsi, kad rankinio trenerių lūkesčiai buvo išgirsti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder