Darbą palieka Klaipėdos autobusų parko vadovė

Darbą palieka Klaipėdos autobusų parko vadovė

Klaipėdos autobusų parko generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė vakar į darbą atėjo paskutinį kartą. Įmonę per du dešimtmečius neatpažįstamai pakeitusi moteris laisvą laiką žada skirti poilsiui ir kelionėms, o tuo metu konkurso būdu bus ieškomas naujas parko vadovas.

Vakar J. Daugininkienės telefonas netilo ir kabineto durys neužsidarė - daugelį nustebino netikėta žinia, jog penktadienis buvo paskutinė jos, kaip generalinės direktorės, darbo diena, tad su ja skubėjo atsisveikinti.

"Vakarų ekspreso" kalbinta vadovė pasakojo, jog sprendimas palikti pareigas brendo ilgą laiką. Išeiti buvo apsispręsta gegužę, tačiau dėl atsiradusių naujų darbų teko užtrukti. Moteris neslėpė, jog daugeliui jos pasitraukimas buvo netikėta žinia, tačiau esą nesinorėjo iš anksto pernelyg afišuotis.

"Ką veiksiu? Daug kas manęs to klausė, ir visiems atsakau, jog gyvensiu. Pirmiausia noriu daug keliauti, gyventi laisvai, nebūti įsprausta į režimą ar įsipareigojimus. Apskritai šiuos pokyčius priimu kaip naują etapą savo gyvenime", - sakė J. Daugininkienė.

26 metus Autobusų parkui, iš kurių 20 metų vadovavo, atidavusi J. Daugininkienė tvirtino šiuo metu apie jokį naują darbą negalvojanti, o jei ir atsirastų pasiūlymas, norėtųsi, jog veikla nebūtų pernelyg įpareigojanti.

Vakar vadovės išlydėti atvyko ir meras Vytautas Grubliauskas. Pasišnekėjęs apie pokyčius bendrovėje jis J. Daugininkienei įteikė atminimo ženklą.

"Jelizaveta Daugininkienė padarė milžinišką šuolį, įmonė tapo pavyzdine Lietuvos kontekste ir dėl bendrovės veiklos miestas niekada neturėjo didelio galvos skausmo", - sakė meras.

Ne paslaptis, jog Savivaldybei teks pareiga konkurso būdu išrinkti naująjį vadovą. Anot mero, tikimasi, jog tai neužtruks ilgiau nei mėnesį ar du. Manoma, jog bus ir iš ko rinktis - pavyzdžiui, analogiškai Vilniuje esančiai bendrovei vadovauti panoro per 80 kandidatų.

Laikinai, kol bus surastas naujas vadovas, įmonei turėtų vadovauti Eksploatacijos departamento direktorius Vaidas Ramanauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder