Darželiuose dirbs daugiau auklyčių

Darželiuose dirbs daugiau auklyčių

Pasikeitusios higienos normos padidins darželiuose dirbančių auklėtojų padėjėjų skaičių. Klaipėdoje nuo vasario planuojama papildomai įsteigti beveik 61 etatą.

Pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintas higienos normas dabar reikalaujama, kad su vaikais vienu metu darželio grupėje dirbtų ne mažiau kaip 2 darbuotojai. Todėl Klaipėdos savivaldybės darbuotojai pradėjo žygius, kad šie reikalavimai būtų vykdomi.

Politikams pateiktas svarstyti planas, kiek papildomai reikėtų įsteigti etatų. Taip pat pateikti ir skaičiai, kiek šie pakeitimai patuštins miesto biudžetą. Skaičiuojama, kad papildomi auklėtojų padėjėjų etatai Savivaldybės biudžetui per metus atsieis maždaug 362 tūkst. eurų.

"Negaliu pasakyti, ar į darbą bus priimta 60 naujų auklyčių. Gali būti, kad bus įvairūs perskirstymai ir darželių viduje", - sakė Savivaldybės administracijos Planavimo ir analizės skyriaus vedėja Jolanta Ceplienė.

Taip pat ketinama priimti dar du mokytojų padėjėjus. Tai papildomai per metus biudžetui atsieis 11,9 tūkst. eurų.

Planuojama papildomai įsteigti ir 2,5 pagalbinių darbininkų etato. Pastarieji išlaikomi iš tėvų įmokų. Skaičiuojama, kad išlaidos šiems etatams išlaikyti per metus sudarys 14,9 tūkst. eurų.

Pasak Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus specialistų, rengiant sprendimo projektą papildomų etatų skaičius įstaigose aptartas su jų vadovais.

Vakar posėdžiavęs miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė tokiam sprendimui. Galutinį priims pati Taryba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder