Dėl regatos - prašymai kariškiams

Dėl regatos - prašymai kariškiams

Vakar susitikę "Baltic Tall Ships Regatta 2015" renginių organizatoriai bei karinių jūrų pajėgų vadas admirolas Kęstutis Macijauskas sutarė dėl karininkų pagalbos.

Buvo nuspręsta, kad šventės organizatoriams bus skirtas vienas karinis laivas, kuris duos startą renginiui.

"Jame būtų atitinkami pareigūnai, o iš jo būtų koordinuojami visi veiksmai", - aiškino VšĮ "Klaipėdos šventės" vadovas Romandas Žiubrys, pridūręs, jog laive įsikurtų štabas.

Vis dėlto galutinai nebuvo nuspręsta, kuris flotilės laivas turėtų būti skirtas. Esą turimi didieji kariniai laivai nėra itin greiti, tad vadovauti regatos laivynui būtų galima ir iš katerio.

Kariškių taip pat buvo prašoma pagelbėti skiriant jūrininkų, kurie padėtų suvaldyti nemenką laivyną. Taip pat sutarta, kad renginyje gros Karinių jūrų pajėgų orkestras.

Planuojama, jog regatos laivai Klaipėdos uoste pradės rikiuotis dar birželio 5 dieną, o iš uosto Lenkijos link pajudės po trijų dienų. Regata finišuos Ščecino uoste birželio 12-ąją.

R. Žiubrys atskleidė, jog šiuo metu yra užsiregistravę per 20 laivų, iš kurių 10 - didieji A ir B klasės laivai. Kadangi bus plaukiama į Lenkiją, daugiausia užsiregistravusiųjų - lenkai.

Šventėje tikimasi sulaukti nemažai žiūrovų, tarp kurių turėtų būti ir šalies vadovai.

Pirmąkart "The Tall Ships Races Baltic" regatos laivyną Klaipėda priėmė 2009-aisias, Jūros šventės dienomis. Po dvejų metų uostamiestį aplankė kita tų pačių rengėjų regata - "The Culture 2011 Tall Ships Regatta".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder