Dėl sąvartyno kreipsis į ministeriją

Dėl sąvartyno kreipsis į ministeriją

Praėjusią savaitę pasklidus informacijai, kad Liepų g. 85 užfiksuotas didžiulis nelegalus sąvartynas, pirmadienį pranešimą spaudai išplatinusi Klaipėdos savivaldybė teigia ketinanti kreiptis į Aplinkos ministeriją.

Savivaldybės atstovai teigia, kad pasipylė kritika miesto Savivaldybės, politikų ir atliekų tvarkytojų adresu, tačiau esą nei Savivaldybės administracija, nei Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), kuriam pavesta administruoti atliekų tvarkymą Klaipėdos mieste, niekaip nesusiję su Liepų g. 85 užfiksuota netvarka.

"Didžiuliai po atviru dangumi netvarkingai sandėliuojamų atliekų kiekiai yra privačios bendrovės teritorijoje. Kam priklauso atliekos, kiek jų yra ir kaip jos ten atsirado, aiškinasi valstybės institucijos. Tikėtina, kad atliekos priklauso UAB "Ekonovus". Ši įmonė 2018 metų pavasarį prašė leidimo Liepų g. 85 sandėliuoti didesnį atliekų kiekį, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės administracija tokiam prašymui nepritarė, nes UAB "Ekonovus" nuo 2018 m. sausio 1 d. nebeturi sutarties su Klaipėdos miestu ir neberenka atliekų iš Klaipėdos miesto gyventojų", - teigiama pranešime spaudai.

Žemės sklypas, kuriame sukrautos atliekos, yra valstybinė žemė, kurioje verslininkai darbuojasi pagal nuomos sutartį.

Pagal galiojančius įstatymus Klaipėdos miesto savivaldybė negali kontroliuoti juridinių asmenų veiklos. Ar UAB "Ekonovus" tinkamai vykdo savo veiklą, ar nepažeidė teisės aktų, tikrina Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcija, pavaldi Aplinkos ministerijai.

"Tai jau ne pirmas toks įvykis Klaipėdos mieste. Prieš keletą metų kitas atliekų verslo subjektas buvo įrengęs nelegalų sąvartyną šalia LEZ teritorijos. Vienas kartas gali būti atsitiktinumas. Tačiau kai istorija kartojasi, reikia imtis stipresnių priemonių. Esu įsitikinęs, kad mūsų miestui, siekiančiam aukščiausių ekologijos tikslų, reikia reikalauti griežtesnių veiksmų iš valstybės institucijų, išduodančių leidimus atliekų tvarkytojams", - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Nurodoma, kad Savivaldybės administracija dėl šio ekologinio incidento laukia oficialių valstybės institucijų išvadų, ir, pasitvirtinus faktams, ketina kreiptis į Aplinkos ministeriją, kad neatsakingai atliekas tvarkančioms įmonėms būtų panaikinti leidimai verstis šia veikla Klaipėdos miesto teritorijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder