Derybose dėl butų išpirkimo klampina finansai

Derybose dėl butų išpirkimo klampina finansai

Uostamiesčio Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojai derasi su Klaipėdos miesto savivaldybe dėl jų būstų išpirkimo. Vis dėlto Savivaldybė teigia, kad gyventojų lūkesčiai dėl pageidaujamų sumų yra nerealūs.

Šie namai yra šalia bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" priklausančių geležinkelio bėgių, kuriais ne tik dienos metu, bet ir naktį bei savaitgaliais važiuoja traukiniai, triukšmą kelia ir šalia esančios uosto krovos bendrovės "Klaipėdos Smeltė" vykdoma veikla.

Klaipėdos miesto taryba kartu su "Lietuvos geležinkeliais" dalyvauja projekte dėl apsauginių sienučių pastatymo, vis dėlto neslepiama, kad situacija prie minėtų namų yra tokia, jog nepaisant to, ar bus pastatyta apsauginė sienutė, ar ne, padėtis nelabai pasikeis ir triukšmo lygis ne itin sumažės.

Savivaldybė jau yra pradėjusi turto išpirkimo Nemuno g. 113 ir 133 procedūrą. 6 butai priklauso pačiai Savivaldybei, tad deramasi dėl 21.

"Kadangi tai yra visiškai skirtinga procedūra nei turto paėmimas visuomenės poreikiams, yra sudaroma galimybė išpirkti turtą už rinkos kainą plius 10 procentų vertės. Šiandien pateikiau informaciją, kokioje finansinėje situacijoje esame. Man asmeniškai teko bendrauti su verslo įmonėmis, kurios geranoriškai prisidėtų prie išpirkimo, tačiau gyventojų lūkesčiai yra smarkiai viršijantys finansines Savivaldybės galimybes išpirkti tą turtą", - ketvirtadienį po pasitarimo dėl triukšmo valdymo Nemuno g. sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Derybos su gyventojais pradėtos sausio mėnesį, paskutinės derybų datos - balandį. Kai kuriuos gyventojus pasiekti sudėtinga, kadangi jie yra išvykę į užsienį ir minėtuose namuose negyvena.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai ne kartą organizavo triukšmo ir vibracijos matavimus gyvenamuosiuose namuose ir nustatė normų viršijimus. Konstatuota, kad gyventojai, esant tokiam triukšmo ir vibracijos lygiui, šiuose namuose gyventi negali.

Vis dėlto čia likę gyventi žmonės, ko gero, nesitiki, kad greitu laiku bus iškelti iš triukšmo pašonės - NVSC Klaipėdos departamentas ir toliau gauna skundų dėl triukšmo ir vyksta į tuos pačius namus matuoti triukšmo lygio.

"Šiandien atvirai pasakiau Visuomenės sveikatos centrui, kad toks jausmas, kad mausto ir mus, ir jus. Tai tarsi spaudimas", - komentavo A. Velykienė.

Jos teigimu, suprantama, kad už dabartinę turimo turto vertę gyventojai kito tokio pat ploto buto nenusipirks, tačiau Savivaldybė negali švaistytis pinigais.

"Sudėtinga situacija. Norėtųsi išspręsti tą problemą ir ją užmiršti", - reziumavo A. Velykienė.

Praėjusių metų pabaigoje, Savivaldybės administracijos specialistų skaičiavimais, bendra šių namų nekilnojamojo turto rinkos vertė sudarė 593 tūkst. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder