Elektromobiliams Klaipėdoje - lengvatos, tačiau ar jos būtinos?

Elektromobiliams Klaipėdoje - lengvatos, tačiau ar jos būtinos?

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybė yra įrengusi 11 elektromobilių įkrovimo stotelių, kuriomis tokių automobilių savininkai gali naudotis nemokamai. Klaipėdos mieste yra registruoti 76 elektromobiliai, Klaipėdos rajone - 49.

Trečiadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje buvo svarstomas Tarybai teikiamas pasiūlymas dėl neatlygintino naudojimosi elektromobilių įkrovimo stotelėmis.

Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, pristatydamas siūlymą, sakė, kad jeigu miesto Taryba posėdyje pritars, dar 3 metams būtų nustatyta, kad naudojimasis Savivaldybei priklausančiomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis bus neatlygintinas.

"Būtų sudaryta galimybė šių stotelių naudotojams neatlygintinai krautis elektromobilius ir šį sprendimo projektą parengėme skatindami naudotis ekologišku transportu, kad jo daugėtų. Įvertinus Lietuvos statistinius duomenis, elektromobiliai sudaro labai mažą Lietuvos automobilių parko dalį. Klaipėdos miesto savivaldybė, plėsdama šį tinklą, skatina tomis stotelėmis naudotis", - kalbėjo E. Simokaitis.

Jis teigė, kad Savivaldybė per artimiausius 3 metus planuoja įrengti papildomas 9 greito elektromobilių įkrovimo stoteles.

Šias stoteles ketinama išdėstyti visame mieste, atsižvelgiant į tai, kad būtų patogu privažiuoti.

Anot E. Simokaičio, dėl dabartinių 11 mieste veikiančių stotelių elektros sąnaudų Savivaldybė patiria 11 tūkst. eurų išlaidų.

"Atsižvelgiant į tai, kad tai yra skatinimo priemonė ir kad valstybė sudaro galimybę neatlygintinai įsikrauti elektromobilius iš jai priklausančių stotelių, <...> siūlytume pritari", - sakė jis.

Tarybos narys Arūnas Andziulis nepritarė tokiam sprendimui - ir toliau leisti miestiečiams neatlygintinai naudotis elektromobilių įkrovimo stotelėmis.

"Kadangi turime koronavirusą, turime ir labai daug remiamų žmonių, kuriems paremti reikalingi pinigai, aš pagal savo įžvalgas (galiu pasakyti - aut. past.), kad elektromobilius turi žmonės, kuriems, grubiai sakant, pinigų netrūksta", - dėstė A. Andziulis.

Jis teigė, kad už 11 tūkst. eurų Savivaldybė turėtų paremti nepasiturinčius žmones.

E. Simokaitis teigė, kad įkrovimo stotelių paklausa Klaipėdoje tik auga, jomis naudojasi ir iš kitų miestų atvykę elektromobilių vairuotojai.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas pritarė šiam sprendimo projektui. Artimiausiu metu jis bus teikiamas tvirtinti miesto Tarybai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder