Europos paramos teks ir turgui

Europos paramos teks ir turgui

Vidaus reikalų ir Ūkio ministerijų atstovų komisija pritarė Klaipėdos savivaldybės administracijos siekiams perkelti Europos Sąjungos (ES) paramos dalį, nepanaudotą Futbolo mokyklos konversijai, kitiems dviem projektams vadinamojoje integruotoje teritorijoje. Finansavimas bus skiriamas Senojo turgaus prieigoms nuo Tiltų gatvės sutvarkyti ir "Klaipėdos energijos" teritorijos šalia Dangės konversijai.

Tokia žinia pasidalino Vidaus reikalų ministerijoje vakar besilankiusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova. Pašnekovė priminė, jog ES parama skiriama tik teritorijos ar objektų konversijos projektams integruotose miestų teritorijose, o Futbolo mokyklos rekonstrukcija konversijos projektu pripažinta tik iš dalies.

"Europos Sąjungos lėšomis bus finansuojama baseino koversija į jaunimo ir bendruomenės centrą. Kita Futbolo mokyklos teritorija ir po rekonstrukcijos liks šios mokyklos reikmėms, tad jai neskiriamos ES lėšos. Jas komisija leido perkelti kitiems projektams integruotoje teritorijoje", - informavo E. Mantulova.

Pasak pavaduotojos, bus tikslinamas Senojo turgaus aikštės sutvarkymo projektas - išplečiama jo apimtis ir rodikliai.

"Bus rekonstruojama ne tik Senojo turgaus halė ir aikštė, bet ir jo prieigos nuo Tiltų gatvės pusės. Čia planuojama panaikinti stacionarius prekystalius ir sukurti multifunkcinę erdvę, kurioje vyktų mobili prekyba, veiktų dirbtuvėlės, manufaktūros", - sakė pašnekovė.

Nauja priemonė, anot E. Mantulovos, bus ir dalies AB "Kaipėdos energija" teritorijos konversija - pritaikymas kitai veiklai.

"Dalis šio objekto statinių jau seniai nenaudojami. Pavyzdžiui, mazuto saugyklos. Panaudojant ES paramą, tie objektai bus nugriauti, o teritorija paruošta kitokiai veiklai", - sakė E. Mantulova.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder