Gatvių remonto laukia lyg pavasario

Gatvių remonto laukia lyg pavasario

Kalendorinei žiemai traukiantis iš Lietuvos, Klaipėdos gatvėse atsivėrusios duobės trauktis neketina - tiek pėsčiuosius, tiek vairuotojus apie pavojus įspėja patys miesto gyventojai.

Dar savaitgalį į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi sunerimusi skaitytoja, kuri informavo, kad tikru iššūkiu tapo išvažiavimas iš kiemo.

"Nebeišvažiuojame iš Tulpių gatvės, siūbuoja visas eismui skirtas kelias", - teigė susirūpinusi skaitytoja.

Moteris nuogąstavo, kad duobių vis daugėja, jos darosi vis gilesnės ir, pasak klaipėdietės, yra tik laiko klausimas, kada Tulpių gatvė taps visiškai nebeišvažiuojama. Pilietiška gyventoja tikino, kad duobes pažymėjo į šias įkišusi baltas lentas tam, kad ir pėstieji liktų sveiki, ir vairuotojai išsaugotų nesugadintas savo transporto priemones.

Šiuo metu Klaipėdoje aktyviai tvarkoma Šilutės pl. ir Tilžės g. žiedinė sankryža, tačiau vargu ar galima pasidžiaugti gyvenamųjų rajonų kelių būkle ir priežiūra.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad apie Tulpių gatvės problemas Savivaldybė nieko nežino.

Vis dėlto I. Šakalienė patikino, kad gatvės Klaipėdoje yra tvarkomos ištisus metus, pirmenybę teikiant avarinės būklės kelių atkarpoms. Miesto tvarkymo skyriaus vedėja teigė, kad kelių priežiūros darbų aktyviausiai imamasi balandžio-gegužės mėnesiais, kai meteorologinės sąlygos tam yra palankiausios.

Kelių eismo taisyklėse rašoma, kad, pamačius nepažymėtą, bet pavojingą duobę, reikėtų elgtis pilietiškai ir ją pažymėti, panaudoti avarinį ar kitą įspėjamąjį ženklą tam, kad kelyje sumažėtų eismo įvykių ir didžiulių finansinių nuostolių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder