Nors vasaros sezonas dar tik įsibėgėja, o Baltijos jūra suspėjo įšilti tik iki 16-17 laipsnių, Klaipėdos paplūdimiuose budintiems gelbėtojams jau teko pademonstruoti savo profesionalumą gelbėjant skendusius žmones.

Gelbėtojai jau mąsto apie vasaros sezoną

BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" jau pradeda ruoštis vasaros sezonui - viešai paskelbė paplūdimių gelbėtojų ir bendrosios praktikos slaugytojų registraciją.

"Per kelias dienas jau užsiregistravo apie 30 žmonių. Aktyvumas per tokį trumpą laiką - gana didelis", - "Vakarų ekspresui" sakė BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Pasiteiravus, kodėl taip anksti prasideda gelbėtojų registracija, jis atsakė: "Žmonės, ypač studentai, teiraujasi, nori planuotis savo vasarą. Taip pat ir mums reikia rinkti savo komandą."

Nuo 1994 metų gelbėtoju dirbantis A. Siakki pastebi, kad tradiciškai pretenduoti į gelbėtojo poziciją norą išreiškia apie 90-100 žmonių, o pastaraisiais metais reikalingų gelbėtojų skaičius - 70.

"Amžius - įvairus, tačiau daugiausia yra jaunimo. Nemaža dalis - buvusių ar esamų plaukikų ar bent jau lankiusių baseino treniruotes. Juk tai gana svarbios pareigos - esi atsakingas už kitų gyvybes. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad reikalingų gelbėtojų skaičius gana didelis, bet kai pamąstai, kad dirbama dviem pamainomis Smiltynės, Melnragės ir Girulių paplūdimio ruožuose, tada viskas tampa suprantama", - sakė A. Siakki.

Jis pabrėžė ir tai, kad visuomenėje dažnai gajus mitas, kad gelbėtojais gali dirbti tik treniruoti vyrukai.

"Merginos yra ne ką prastesnės gelbėtojos nei vyrai. Tad drąsiai kviečiame registruotis tiek vaikinus, tiek merginas nuo 18 metų", - pabrėžė A. Siakki.

Tiesa, norinčiuosius dirbti gelbėtojais jis ragino įvertinti ir savo galimybes.

"Pagrindinis dalykas - mokėti gerai plaukti, o gelbėjimo subtilybių jau išmokysime. Tiesa, tradiciškai vyks ir gelbėtojų atranka baseine. Tikimės, kad karantino sąlygos iki tol atlaisvės, ir galėsime tinkamai atsirinkti kandidatus", - teigė paplūdimiuose dirbančių gelbėtojų vadas.

Gelbėtojų darbo sezonas turėtų prasidėti birželio 1 dieną ir tęstis iki rugsėjo 15 dienos.

"Norinčiuosius raginu registruotis telefonais (8 46) 402 729 arba 8 676 20019 arba elektroniniu paštu [email protected]", - kalbėjo A. Siakki.

"Facebook" patalpintame skelbime jis rašo, kad gelbėtojų darbo užmokestis (atskaičius mokesčius) - nuo 580 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder