Gelbėtojai

Gelbėtojai sezoną baigė audringai

Sekmadienį, jūroje siaučiant vėjui ir bangoms, Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai baigė maudymosi sezoną. Tai reiškia, kad nuo šiol jie nebebudės.

"Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad vasarą jo prižiūrimuose paplūdimiuose nenuskendo nė vienas žmogus, tačiau nelaimių išvengti nepavyko.

"Vasara prasidėjo karštais orais, gelbėtojams net nebuvo laiko įsibėgėti. Buvo daug veiksmo - žmonės ateidavo nepasiruošę karščiams, sunegaluodavo, nudegdavo, kildavo spaudimas", - kalbėjo A. Siakki.

Bėgant vasarai netrukus prasidėjo didesnis bangavimas, iš vandens gniaužtų gelbėtojai ėmė vaduoti nelaimėlius. "Vasara sudėtinga, tačiau galiu pasidžiaugti, kad poilsiautojai jau žino, kad esat raudonai vėliavai maudytis negalima. Tačiau vis dar pasitaiko ir tų žmonių, kurie nepaiso nei ženklų, nei vėliavų", - apgailestavo A. Siakki.

Jis teigė, kad šį maudymosi sezoną paplūdimiuose buvo jaučiamas užsienio poilsiautojų susidomėjimas Klaipėdos pliažais.

Kaip ir kasmet, šį sezoną dirbo apie 70 gelbėtojų. Anot A. Siakki, prie poilsiautojų saugumo itin prisidėjo tiek policijos pareigūnai, tiek operatyvūs medikai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder