Gintaras Grajauskas: "Ačiū nešu, ačiū tikiu"

Gintaras Grajauskas: "Ačiū nešu, ačiū tikiu"

Aukščiausi Kultūros ministerijos apdovanojimai - garbės ženklai "Nešk savo šviesą ir tikėk" - antradienį įteikti šešiems Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems kūrėjams, tarp jų ir klaipėdiečiui rašytojui, Klaipėdos dramos teatro meno vadovui Gintarui Grajauskui.

"Garbės ženklais kasmet įvertinami talentingi kūrėjai, atstovaujantys įvairioms kultūros sritims. Apdovanojimai kartu skirti išryškinti kartais nepakankamai matomus darbus, kurie yra be galo esminiai. Tai tarsi skirtingų kartų kūrėjų liudijimai, kas yra šviesa ir kas yra tikėjimas kultūroje", - sveikindamas laureatus sakė kultūros ministras MInduagas Kvietkauskas.

G. Grajauskas garbės ženklu "Nešk savo šviesą ir tikėk" apdovanotas už tikrumo paieškas šiuolaikiniame fragmentuotame pasaulyje, už ryškų ironišką balsą lietuvių literatūroje ir indėlį į nacionalinę dramaturgiją.

"Gerai jaučiuosiu. Dabar jau šviesiu ir liepsnosiu. Ženklas labai gražus - su pegasu. Pasakiau ir padėkos kalbą už jį. Esminiai jos žodžiai: "Ačiū nešu, ačiū tikiu", - savo stiliumi, ironiškai ir juokais, kalbėjo rašytojas ir jau rimčiau pridūrė, kad ypač dėkingas jaučiausi Klaipėdos dramos teatrui, kuriame dirbdamas suprato, kad net būdamas individualistas ir intravertas gali būti naudingas komandai.

Paklaustas už ką ir kuo save apdovanotų, pašnekovas nusijuokė "Gal nusipirksiu gerą rūkytą karšį, kai grįšiu į Klaipėdą. Tai bus dovana sau už tikrumą ir ironišką balsą iš po "kovidinės" kaukės", - sakė G. Grajauskas.

Garbės ženklai "Nešk savo šviesą ir tikėk" taip pat įteikti aktoriui Liubomirui Laucevičiui, dailininkui-scenografui Marijui Jacovskiui, kompozitoriui, dirigentui, pianistui Gediminui Gelgotui, šokio pedagogei, edukologei ir choreografei, šokio spektaklių kūdikiams Lietuvoje pradininkei Birutei Banevičiūtei. Apdovanojimas taip pat skirtas renginyje negalėjusiai dalyvauti poetei, eseistei, vertėjai Aldonai Elenai Puišytei-Grigaliūnienei.

Kultūros ministerijos garbės ženklas "Nešk savo šviesą ir tikėk" skiriamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už dešimties pastarųjų metų veiklą kultūros ir meno srityje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder