Gluosnių kūrybinės dirbtuvės – vartai į savarankišką veiklą

Gluosnių kūrybinės dirbtuvės – vartai į savarankišką veiklą

Naujame „Savaitės ekspreso“ savaitraščio numeryje specialiame priede „Kultūros uostas“ - įdomus pasakojimas apie neseniai Klaipėdoje pradėjusias veikti Gluosnių kūrybines dirbtuves. 

Gluosnių kūrybines dirbtuves Klaipė-dos senamiestyje įkūrę drabužių dizainerė Sonata Žižienė ir renginių organizatorius, scenos tec hnikos žinovas Henri-kas Žižys išleido pirmąją dizaino, tekstilės tech-nologijų, fotografi jos, fi lmavimo, montavimo ir renginių techninio aptar-navimo kursantų laidą. Jurga PETRONYTĖTris mėnesius po 20 valandų per savaitę šeši klaipėdiečiai, padedami lektorių, nemokamai mokėsi kūrybinių industrijų pa-slapčių, kartu kūrė, organizavo renginius ir įamžino savo kūry-bą fotografijose, vaizdo įrašuo-se. „Liūdna išsiskirti. Tapome tarsi viena puiki komanda ir no-risi tęsti pradėtus darbus“, – sa-kė kursų dalyviai, surengę atsis-veikinimo vakarėlį su vaišėmis, muzika ir dainomis. „Mūsų noras ir tikslas – at-verti duris žmonėms, kad jie iš-drįstų keisti nusistovėjusius įpročius, mąstymo būdą, pra-plėstų savo galimybių ribas, at-rastų bendradarbiavimo gali-mybes, susipažintų ir papildytų vieni kitus, nes visada lengviau dirbti komandoje nei pavieniui. Svarbu ir tai, kad žmonės, baigę šiuos kursus, įsigytų verslo liu-dijimą ir imtųsi konkrečios vei-klos“, – sakė kursų iniciatorė, Gluosnių kūrybinės dirbtuvėsvartai į savarankišką veikląHenrikas Žižys dirbtuvių studentus moko fotografi jos ir sce-onos techninio aptarnavimo paslapčių. Kūrybinis procesas pilnas žmonių.oprojekto „Gluosnių kūrybinės dirbtuvės“ vadovė S. Žižienė ir žadėjo, jog ir ateityje nenu-trauks bendradarbiavimo sGluosnių kūrybines dirbtuves Klaipėdos senamiestyje įkūrę drabužių dizainerė Sonata Žižienė ir renginių organizatorius, scenos technikos žinovas Henrikas Žižys išleido pirmąją dizaino, tekstilės technologijų, fotografijos, filmavimo, montavimo ir renginių techninio aptarnavimo kursantų laidą.

Tris mėnesius po 20 valandų per savaitę šeši klaipėdiečiai, padedami lektorių, nemokamai mokėsi kūrybinių industrijų paslapčių, kartu kūrė, organizavo renginius ir įamžino savo kūrybą fotografijose, vaizdo įrašuose.

„Liūdna išsiskirti. Tapome tarsi viena puiki komanda ir norisi tęsti pradėtus darbus“, – sakė kursų dalyviai, surengę atsisveikinimo vakarėlį su vaišėmis, muzika ir dainomis.

„Mūsų noras ir tikslas – atverti duris žmonėms, kad jie išdrįstų  keisti  nusistovėjusius įpročius, mąstymo būdą, praplėstų savo galimybių ribas, atrastų bendradarbiavimo galimybes, susipažintų ir papildytų vieni kitus, nes visada lengviau dirbti komandoje nei pavieniui.

Svarbu ir tai, kad žmonės, baigę šiuos kursus, įsigytų verslo liudijimą ir imtųsi konkrečios veiklos“, – sakė kursų iniciatorė, Gluosnių kūrybinės dirbtuvės – vartai į savarankišką veiklą Henrikas Žižys dirbtuvių studentus moko fotografijos ir scenos techninio aptarnavimo paslapčių. Kūrybinis procesas pilnas žmonių,  projekto „Gluosnių kūrybinės dirbtuvės“ vadovė S. Žižienė žadėjo, jog ir ateityje nenutrauks bendradarbiavimo su kursų dalyviais.

Visą straipsnį skaitykite - "Savaitės Ekspreso" savaitraštyje.

Naujame „Savaitės ekspreso“ savaitraščio numeryje kartu pafantazuosime: ar tikrai Klaipėdos miesto ateitis - plaukiojantys pastatai?

Sužinosite, kuo vaikystėje svajojo tapti daugkartinė Europos suaugusiųjų karatė kiokušin čempionų nugalėtoja, prizininkė Diana Mačiūtė ir kokiai kovai ruošiasi pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas.

Rasite ne vieno žinomo klaipėdiečio įžvalgą, ką reikėtų daryti, kad Klaipėdos senamiestyje atgimtų pastatai „vaiduokliai“.

Specialiame priede „Kultūros uostas“ - įdomus pasakojimas apie neseniai Klaipėdoje pradėjusias veikti Gluosnių kūrybines dirbtuves. Priede tradiciškai rasite ir senųjų Klaipėdos kapinių istorijas, ir skaitytojų pamėgtų žurnalistės Gražinos Juodytės „Akvarelių“ naują pasakojimą.

Besidomintiems istorija - išskirtiniai specialaus priedo „Mažoji Lietuva“ pasakojimai. Vienas jų - apie lietuvininkių nešiotus delmonus.

Taip pat galėsite pasinerti į užburiantį klaipėdietės Eglės Vaupšaitės pasakojimą apie Balio salą.

Savaitraštyje rasite dar daugiau įdomių straipsnių istorinėmis, psichologinėmis, pramoginėmis temomis.

Kartu su savaitraščiu gausite ir specialų priedą „TV publika“ su TV programa visai savaitei.

Naujo savaitraščio „Savaitės ekspresas“ ieškokite visose spaudos platinimo vietose visą savaitę - nuo šeštadienio iki penktadienio.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder