Gražiausiu laivu išrinktas "Svaja 7377"

Gražiausiu laivu išrinktas "Svaja 7377"

Vakar buvo paskelbti šeštadienį finišavusio jau šeštojo Klaipėdos laivų parado nugalėtojai.

Kompetentingos komisijos sprendimu šiemet ryškiausio ir gražiausiai iliuminuoto laivo titulas atiteko pramoginiui kateriui "Svaja 7377".

"Taigi šiemet pasitvirtino žodžiai, jog ryškiausiu nebūtinai turi būti didelis laivas, šansų laimėti turi ir maži laiveliai", - apdovanodamas nugalėtojus sakė VšĮ "Klaipėdos šventės" organizatorius Romandas Žiubrys.

"Svaja 7377" atstovas Jurandas Altuchovas juokavo, kad laivų paradui kasmet ruošiasi labai rimtai - jau prieš Kalėdas pradeda pirkti šviečiančias girliandas.

"Šiemetinis laivų paradas man paliko didžiausią įspūdį, ypač gražus vaizdas buvo tiems, kurie stebėjo viską iš laivų", - džiaugėsi kasmet gausėjančiomis dalyvių gretomis ir jų išmone puošiant laivus R. Žiubrys.

Rinkdami ryškiausią laivą komisijos nariai taip pat išskyrė pramoginį katerį "Alina", laivą "Sea Horse", prieš metus gražiausio laivo apdovanojimą pelniusį laivą "Venus" ir pramoginį laivą "Kamita P-416".

Beje, apdovanojimui laivai buvo renkami tik iš tų, kurie buvo oficialiai užsiregistravę. Tokių sąraše buvo 39.

Kiek iš viso šiemet dalyvavo laivų, niekam tiksliai taip ir nepavyko suskaičiuoti. Buvo juokaujama, kad pavyko suskaičiuoti iki 72, bet tada sutemo.

Šiemet savo simpatijas atidavė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyrius, kurių įsteigtas prizas atiteko legendinei jachtai "Lietuva".

"Ši gulbė - jachta "Lietuva" - išsiskyrė geru skoniu. Beje, norime pastebėti, kad nebuvo įmanoma identifikuoti visų parade dalyvavusių laivų pavadinimų. Pavyzdžiui, mums dar labai patiko vienas mažytis laivelis, bet taip ir negalėjome įžvelgti nei jo pavadinimo, nei numerio", - sakė LŽS Klaipėdos skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė.

Už gausiausią dalyvavimą apdovanota ir AB "Smiltynės perkėla", kurios net trys laivai puošė šiųmetinį laivų paradą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder