Į gyvenimą išleista nauja jūrininkų laida

Į gyvenimą išleista nauja jūrininkų laida

Trečiadienį 147 Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) absolventams buvo įteikti diplomai. Kaip ir kasmet, šventės metu nepamirštos tradicijos bei pagerbti geriausieji studentai.

Šventė pradėta tradiciškai - jūrinio giuiso užkėlimu ant Žvejo paminklo prie rotušės, simbolizuojančiu jūreivių pagausėjimą mieste. Čia susirinko ne tik patys absolventai, artimieji, tačiau ir gausybė smalsuolių, kurie mielai fotografavosi su pasipuošusiais jaunaisiais jūreiviais, juos šnekino.

Pasveikinti jūreivių atskubėjo ir meras Vytautas Grubliauskas, kuris linkėjo niekuomet nepamiršti ir neatsisakyti savo pašaukimo.

Šventės metu buvo įteikti 174 aukštojo mokslo diplomai. Pridėjus neakivaizdinių studijų studentus, kuriems diplomai buvo įteikti dar sausį, šiemet LAJM baigė 276 absolventai.

Šiais skaičiais pasidžiaugęs mokyklos direktorius Viktoras Senčila tvirtino, jog jie visuomet ras savo vietą.

TRADICIJA. Šventė pradėta tradiciškai - jūrinio giuiso užkėlimu ant Žvejo paminklo, simbolizuojančiu jūreivių pagausėjimą mieste.

"Nuo šiandien prasideda jūsų, kaip diplomuotų specialistų, savarankiškas gyvenimas ir karjeros kūrimo etapas. Uostininkai turi puikias darbo perspektyvas, nes, direkcijos duomenimis, su uosto veikla susijusiame sektoriuje dirba per 58 tūkst. darbuotojų. Šis skaičius augs įgyvendinant ambicingą Klaipėdos uosto plėtros programą. Absolventams jūrininkams atsiranda galimybė įsilieti į tarptautinę jūrinę darbo rinką, dirbti pasaulinio lygio kompanijose neemigruojant iš Lietuvos", - sakė jis ir linkėjo būti ambicingiems, aktyviems ir, pasirėmęs įvairių mąstytojų mintimis, priminė dėkingumo svarbą.

Linkėjimus perdavė ir Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža, kuris mokslus baigusiems studentams palinkėjo turėti svajonių, idėjų, jų siekti nepaisant visų kilsiančių sunkumų.

Renginio metu buvo pagerbti ir studijas su pagyrimu baigę absolventai - Edvinas Pakolka, Tomas Sadauskas ir Simas Jurevičius.

Studijas LAJM baigė ir penki Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai.

Skaičiuojama, jog kitąmet 70-ies metų veiklos istoriją minėsianti LAJM į gyvenimą jau išleido 13 055 absolventus. Renginio metu buvo pagerbtas ir 13 000-asis absolventas Vitalijus Solovjovas.

Išleisti 174 absolventuai:

Laivavedžių - 52;
laivų mechanikų inžinierių - 52;
logistų - 45;
uosto ir laivybos įmonių finansininkų - 19;
uosto ir laivybos vadybininkų - 6.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder