Į Klaipėdą vėl suplauks kalviai

Į Klaipėdą vėl suplauks kalviai

Kitą savaitgalį, rugpjūčio 8-9 dienomis, uostamiesčio Kruizinių laivų terminale vėl vyks tarptautinis kalvystės pleneras "Keturi vėjai".

Asociacija Lietuvos kalvių sąjunga šiemet ir vėl sumontuos atviras kalviškas dirbtuves ir pakvies miestelėnus bei svečius išbandyti kalvystę gyvai. Net 25 kalviai iš Latvijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos darbuosis miesto labui.

Į plenerą pirmą kartą atvyksiantys kalviai iš Baltarusijos atsiveš autentišką viduramžių kalvę. Jie demonstruos, kaip darbavosi kalviai, kai dar nebuvo automatikos ir technologijų. Bus galima pamatyti įrangą ir įrankius, atkurtus pagal to meto amato specifiką. Žiūrovai galės pabūti tikrais kalvio pameistriais ir autentiškomis dumplėmis paduoti orą senoviniam žaizdrui.

Kai kuriuos meistras pamokins, kaip nusikalti "laimės vinį" ar net pasagą, latvių kalviai mokys nusikalti monetą iš vario (beje, euro centai - irgi variniai).

Visi plenero dalyviai demonstracinio kalimo metu sukurs medį-sodą su etnografiniais motyvais. Šis objektas bus besikeičiantis ir tai priklausys nuo metų laiko. Taip pat vyks varžybos tarp kalvių ir varžybos tarp žiūrovų.

Anot organizatorių - tai tik kelios veiklos, kurias bus galima išbandyti nemokamai. Visa kita bus galima pamatyti plenero metu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder