Imsis drausminti "maršrutininkus"

Imsis drausminti "maršrutininkus"

Daugėjant miestiečių skundų dėl maršrutinių mikroautobusų vairuotojų vairavimo kultūros, uostamiesčio viešosios tvarkos ir Kelių policijos pareigūnai nusprendė suvienyti jėgas bei jau kartu gaudyti nedrausmingus "maršrutininkus".

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojo Mariaus Poimanskio teigimu, kaip maršrutinių mikroautobusų vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, bus tikrinama ateinančią savaitę.

"Jei užfiksuosime daug pažeidimų, tokie patikrinimai taps periodiniais bei bus vykdomi kas savaitę", - sakė M. Poimanskis.

Jo teigimu, patikrinimai bus vykdomi kartu su Kelių policijos pareigūnais, dviem ekipažais.

M. Poimanskis pažymėjo, kad tikrinti, kaip maršrutinių mikroautobusų vairuotojai laikosi eismo taisyklių, paskatino ženkliai išaugęs miestiečių nusiskundimų skaičius.

Vien pastaruoju metu Viešosios tvarkos skyrius gavo 6 klaipėdiečių skundus dėl maršrutinių taksi vairuotojų vairavimo kultūros ir Kelių eismo taisyklių nuolatinio pažeidinėjimo. Panašus kiekis gyventojų skundų pasiekė ir uostamiesčio Kelių policiją.

Dažniausiai pasitaikantys nusiskundimai: važiavimas per raudoną šviesoforo signalą, sustojimai paimti ar išleisti keleivius tam neleistinose vietose, greičio viršijimas ar avarinių situacijų sudarymas.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas pažymėjo, jog šių reidų metu nebus tikrinama, kaip mikroautobusų vairuotojai laikosi vidaus švaros taisyklių bei pan. Mat už tai yra atsakinga VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas", kuris, M. Poimanskio teigimu, su šia užduotimi susitvarko sėkmingai.

Tarnautojas pridūrė, kad minėtus patikrinimus nuspręsta organizuoti ne siekiant bausti, bet drausminti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder