Iškirto senas tuopas

Iškirto senas tuopas

Danės krantinėje, šalia buvusio konditerijos fabriko pastato, iškirstos senosios tuopos. Klaipėdos savivaldybės specialistai teigia, jog šie medžiai jau atgyveno savo amžių, o vietoje jų ketinama sodinti klevus.

Uostamiesčio savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės teigimu, šalia buvusio konditerijos fabriko pastato iš viso iškirsta 11 tuopų.

To priežastys, anot vedėjos, kelios. Pirma - šios tuopos jau atgyveno savo amžių. Be to, palei Danės krantinę numatoma įrengti naują dviračių bei pėsčiųjų taką, o plačios paviršinės tuopų šaknys paprasčiausiai jį ateityje ardytų.

"Dėl savo savybių, spartaus augimo ir plačių paviršinių šaknų, tuopos nėra tinkamas medis miestui. Be to, ir patys klaipėdiečiai nuolat skundžiasi dėl jų pūkų, - sakė D. Berankienė. - Planuojama, jog vietoj šių iškirstų tuopų bus pasodinta 12 naujų klevų."

Šiuo metu savivaldybės specialistai taip pat sprendžia dėl Pilies gatvėje esančių tuopų likimo. Svarstoma atkarpoje nuo Dramos teatro iki Daržų gatvės augančias senas tuopas taip pat iškirsti bei vietoje jų pasodinti liepas.

Šiemet medžius dar planuojama kirsti ir S. Šimkaus gatvėje. Čia dėl numatomų šaligatvių rekonstrukcijos darbų turėtų būti iškirstos 98 senos liepos, o jų vietoje pasodinta apie 70 naujų medžių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder