Išlydėti Portugalijos rotacinių pajėgų kariai

Išlydėti Portugalijos rotacinių pajėgų kariai

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione  surengta Portugalijos rotacinių pajėgų karių išlydėtuvių ceremonija.  Keturis mėnesius  Portugalijos kariai  su brigados „Žemaitija“ vienetais, Karinių jūrų pajėgų  ir Specialiųjų  operacijų  pajėgų kariais treniravosi bendruose mokymuose.

Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas   pulkininkas  Artūras  Radvilas, sveikindamas išvykstančius Portugalijos  karius, palinkėjo jiems stiprybės ir padėkojo už jo kariams perduotą  patirtį  įvairių pratybų metu, kuriose sąjungininkai veikė išvien su Lietuvos  kariais.  Portugalijos rotacinių pajėgų Lietuvoje vadas komandoras leitenantas Ricardo Pereira Da Silva dėkojo už suteiktas sąlygas treniruotis ir įgytą patirtį. 

Nuo liepos rotacijos laikotarpiui Portugalijos kariai buvo įsikūrę  Klaipėdoje dislokuotame Butigeidžio dragūnų batalione ir daugiausiai treniravosi su šio bataliono kariais.

Pratyboms  Lietuvoje portugalų kariai atsigabeno karinę techniką – visureigius, kovines valtis. Visą reikiamą priimančiosios šalies paramą - karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę pagalbą jiems suteikė  Lietuvos kariuomenė.

Tai buvo jau penktas kartas, kai į Lietuvą Portugalijos kariai atvyko pagal NATO sutartas atgrasymo priemones prie rytinių NATO sienų taip reaguojant į Rusijos intervencinius veiksmus Ukrainoje. Siųsdami savo karius į Lietuvą NATO sąjungininkai demonstruoja savo vienybę ir pasiryžimą užtikrinti saugumą regione. 

Nuo 2014 metų pavasario, kai buvo pradėtos šios NATO saugumo priemonės prie rytinių NATO sienų, Lietuvoje jau treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Liuksemburgo, Vengrijos ir Vokietijos rotacinės pajėgos.  Spalį į Lietuvą atvyksta nauja JAV karių pamaina – 500 karių su savo karine technika ir įranga.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder