Išrinkti ligoninių vadovai

Išrinkti ligoninių vadovai

Nepaisant viešumoje kilusio nepasitenkinimo nauja ligoninių vadovų konkursų tvarka, jau išrinkti direktoriai Klaipėdos jūrininkų ligoninei ir Respublikinei Klaipėdos ligoninei.

Pasibaigus konkursams paaiškėjo, kad Jūrininkų ligoninei dar 5 metus vadovaus dabartinis vadovas dr. Jonas Sąlyga, o Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo postą iš ilgamečio direktoriaus Romaldo Sakalausko perims Darius Steponkus.

J. Sąlyga studijavo biomedicinos ir socialinių mokslų studijas Kauno medicinos institute ir Klaipėdos universitete, kuriame įgijo ir docento laipsnį. Šiuo metu yra Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto profesorius, dėsto bakalauro ir magistro programų studentams, rengia mokslinius straipsnius ir metodines knygas sveikatos priežiūros įstaigų vadybos tema. Savo karjerą pradėjo Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dirbdamas vidaus ligų gydytoju, vėliau - vyriausiuoju gydytoju. Už nuopelnus Lietuvos Respublikai yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, o taip pat jam 2008 metais suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuoto vardas.

Šiuo metu Šilutės ligoninei vadovaujantis D. Steponkus studijavo biomedicinos mokslus Kauno medicinos akademijoje, stažavosi Vokietijoje. Yra dirbęs Klaipėdos Raudonojo Kryžiaus ligoninėje. Jis yra buvęs Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos Tarybos pirmininku, o 2013 metais buvo išrinktas geriausiu gydymo įstaigų vadovu Lietuvoje. D. Steponkus dažnai dalyvauja medicinos srities konferencijose ir mokymuose, taip pat yra aktyvus visuomeninėje veikloje. Jam 2012 metais suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas.

Artimiausiu metu bus išsiųstos reikiamos užklausos specialiosioms tarnybom dėl patikimumo eiti įstaigos vadovo pareigas. Gavus išvadas konkursų laimėtojai bus paskirti eiti pareigas.

Vadovai buvo rinkti pagal naują tvarką. Vienas iš kandidatų vertinimo etapų buvo pokalbis su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Tokią tvarką trys Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai rengėsi skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Parlamentarai teigė, kad ji galimai pažeidžia Konstituciją, taip pat - konkurso skaidrumo, konkurso dalyvių lygiateisiškumo bei konstitucinio atsakingo valdymo principus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder