Istorikas tapo unikaliu piligrimu

Istorikas tapo unikaliu piligrimu

Penktadienį ryte, po šv. Mišių, į unikalią piligriminę kelionę iš Marijos Taikos Karalienės bažnyčios pėsčiomis išvyko humanitarinių mokslų daktaras, Klaipėdos universiteto dėstytojas Vacys Vaivada.

Šis piligriminis žygis išsiskiria planuojamu atstumu - net 891 km.

"Čia oficialiai. Iš tikrųjų bus daugiau, - sakė V. Vaivada. - Keliausiu per Kalvariją, Plungę, Telšius, Kaltinėnus, Kelmę, Šilalę, Viduklę, Tauragę, Kryžių kalną, Kuršėnus, Mažeikius, tuomet atgal į Kalvariją ir užbaigsiu kelionę Palangoje. Eisiu per savas vietas, kurių mes patys nelabai įvertiname."

Anot jo, tokios kelionės idėja kilo po to, kai Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius nusivežė į piligriminę kelionę į Romą. Taip pat teko matyti filmuką, kaip vienas vilnietis ėjo iki Santiago de Compostela Ispanijoje.

"Mintis ir man tuo šv. Jokūbo keliu eiti yra, tačiau pagalvojus, ar mes patys neturime ką aplankyti? Kiekvienas piligrimas nori pats pamąstyti, įvertinti savo tikėjimą, susitikti su tuo, kas yra "už". Pagrindinis stimulas, sakyčiau, yra dvasinė refleksija", - sakė piligrimas.

V. Vaivada iš kelionės planuoja grįžti liepos 30-ąją.

"Tikiuosi, kad mane globos jėgos iš aukščiau", - vylėsi vyras, prieš išeidamas į ilgą kelionę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder