Įteikti diplomai 140 absolventų

Įteikti diplomai 140 absolventų

Vakar sausakimšame Klaipėdos dramos teatre vyko iškilminga Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos diplomų teikimo šventė. Pagerbti ir stipendijomis apdovanoti geriausi studentai. Absolventai tradiciškai skendo artimųjų dovanotų gėlių jūroje. Tai labai iškilmingas ir kiek graudus momentas kiekvieno žmogaus gyvenime.

Diplomus įteikė šiemet savo kadenciją baigiantis ilgametis Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovas profesorius Viktoras Senčila. Sveikindamas absolventus Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna dėkojo jam už indėlį rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus. Absolventai ir svečiai plojo profesoriui atsistoję. Jam, kaip ir mokyklos rėmėjams, skambėjo sparčiai populiarėjančios grupės "Rayce" daina. Beje, jos dainininko Iljos Gun tėvas taip pat yra šios mokyklos absolventas.

Šurmulį salėje sukėlė scenos ekrane rodoma priesaika jūrai, duota po pirmo kurso 2016 metais. Šventė tradiciškai prasidėjo mokyklos vėliavos įnešimu ir studentų himnu "Gaudeamus".

ATSISVEIKINA. Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovas Viktoras Senčila atsisveikina - šiemet baigiasi jo kadencija (kairėje). Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna įteikė jam gėlių.

Sveikindamas mokslus baigusiuosius V. Senčila informavo, kad šios mokyklos absolventas, turintis jos pažymėjimą Nr. 1, Jevgenijus Muchinas mirė pernai, sulaukęs 90 metų. Baigdamas savo iškilmingą kalbą profesorius sakė: "Sėkmė retai ateina pati. Manau, per studijas tuo įsitikinote. Saugokite save." Uosto kapitonas A. Alekna priminė, kad mokslus baigusiųjų laukia daug iššūkių. "Darbdaviai nori jauno žmogaus, bet jau turinčio patirties. Pradžia bus sunkoka, bet jūs darbo rasite visur", - sakė jis.

Mokykloje jau 17 metų gyvuoja labai graži tradicija. Kapitono Algirdo Mitalo našlė Ona Mitalienė per diplomų šventę teikia savo stipendiją pirmo kurso studentui laivavedžiui. Šiemet ją gavo pirmakursis Julius Vielavičius.

PAGALIAU. Kam po trejų, kam po ketverių metų atėjo ta diena, kai rankose laikai aukštojo mokslo baigimo diplomą.

Jau penktus metus per diplomų šventę stipendijas ir dovanas geriausiems studentams ir dėstytojams teikia UAB "Hoegh LNG Klaipėda" vadovas Mindaugas Petrauskas. Šiemet apdovanoti 9 studentai ir Navigacijos katedros lektorius dėstytojas Vytautas Vaišutis.

Dvi stipendijas už geriausius absolventų bakalauro darbus įteikė Klaipėdos pramonininkų asociacijos atstovas Rimantas Juška. Pramonininkai tokias stipendijas teikia jau antrus metus.

Kol scenoje buvo sakoma daug gražių žodžių, į Dramos teatro salę netilpusieji absolventų tėvai, broliai, seserys, draugai nekantriai jų laukė su gėlėmis norėdami pasveikinti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder