Kapitonas direkcijos šventėje nedalyvavo

Kapitonas direkcijos šventėje nedalyvavo

Vakar uostamiesčio Dramos teatre vyko šventinis renginys, skirtas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 25-mečiui paminėti. Deja, paminklas Klaipėdos uosto pirmajam kapitonui Liudvikui Stulpinui šiomis dienomis, kaip buvo planuota, taip ir nebuvo atidengtas.

Uosto direkcija dar 2014-aisiais buvo gavusi Savivaldybės pritarimą dėl L. Stulpino įamžinimo pastatant jam paminklą. Skulptūros autoriai skulptorius Saulius Juchnevičius ir architektas Ramūnas Bartkus savo darbą padarė laiku. Bronzinė dviejų metrų aukščio skulptūra, vaizduojanti L. Stulpiną, stovintį prie šturvalo ir kovojantį su stichija, jau yra Vilniuje.

Planuota, kad skulptūra iš sostinės į Klaipėdą atkeliaus birželio 2 d. Ji turėjo būti atidengta per vieną iš Uosto direkcijos jubiliejui skirtų renginių. Netgi buvo parinktas rangovas, turėjęs sumontuoti ją numatytoje vietoje. Tačiau susiginčijus dėl vietos, kurioje turėtų stovėti šis paminklas, L. Stulpino skulptūra taip ir liko sostinėje laukti palankesnių vėjų.

"Kapitonas L. Stulpinas baliuje nedalyvaus, neturime jam vietos - juokavo Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas. - Skulptūros nevežėme į Klaipėdą, nes neturime kur pastatyti. Nei miestui, nei mums tai neišėjo į gera, bet ką padarysi, kad taip atsitiko. Vėliau atidengdami skulptūrą surastoje vietoje organizuosime atskirą renginį."

Pasak A. Drungilo, teks ieškoti tokios vietos skulptūrai, kuri patiktų visiems.

"Gal ir nebuvo pasiūlytos geriausios vietos. Bandysime šį klausimą spręsti kartu su miestu. Kiekviena operacija turi savo procedūras. Jeigu po jų gims geresnis variantas nei sprendimą priimant paskubomis, visiems bus tik geriau", - sakė Uosto direkcijos atstovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder