Kelyje - duobių paradas

Kelyje - duobių paradas

Medelyno gatvė nutirpus sniegui tapo panaši į minų lauką. Vairuotojai skundžiasi, kad šiame kelyje - "duobė ant duobės". Be to, atkreiptas dėmesys, kad taip pat trūksta autobusų stotelių paviljonų bei pėsčiųjų perėjų apšvietimo. Žadama, kad visos šios problemos bus sprendžiamos.

Įvairaus dydžio duobėmis nusėta Medelyno gatvė nuo Savanorių gatvės veda Kalotės link - pro Plytinę, Labrenciškę, Purmalius. Vienur žioji duobės, kitur asfaltas sueižėjęs.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė apie situaciją žinantis, nes esą pats kasdien tuo keliu važiuojantis. Tačiau tvarkyti minėtos kelio atkarpos Savivaldybė negali, nes tai, pasirodo, ne jos valdos.

"Mes prižiūrime iki apsisukimo už ligoninių, kur yra įvažiavimas į Savanorių gatvę, o nuo ten iki miesto ribos yra atsakingi "Klaipėdos regiono keliai", - teigė L. Dūda.

VĮ "Klaipėdos regiono keliai" direktorius Petras Kaučikas patvirtino, kad Medelyno gatvę prižiūri jo vadovaujama bendrovė.

PURVE. Šiuo metu autobusų stotelės palei Medelyno gatvę visai nevilioja važiuoti viešuoju transportu - nėra įvažiavimo autobusui, kritulių merkiamas medinis suolas, kelkraštyje - purvas, o šiukšlių dėžė - nuslydusi į griovį.

"Taip, yra ten problemų. Po tokio žiemos atšalimo-atšilimo pradėjo intensyviai irti danga, kuri yra sena. Su Savivaldybe buvome suplanavę, kad tą seną juostą rekonstruosime. Šiemet bus rekonstruojamas įvažiavimas į Klaipėdą nuo Jakų Tilžės gatvės link, kitais metais ar šių metų pabaigoje turėtų būti skelbiami viešieji pirkimai Pajūrio gatvei Tauralaukyje tvarkyti, tada - eilė šitam keliui", - pasakojo P. Kaučikas.

Pasak pašnekovo, ta eilė gali siekti 2019-uosius.

"Didelių darbų neplanavome, kadangi laukiame rekonstrukcijos, bet šiemet ta žiema pradėjo ardyti senas dangas, tai tvarkysime, imsimės kokių nors priemonių. Šaltas asfaltas yra labai brangi medžiaga, daug jos nepridėsi, bet didžiąsias duobes užpildysime", - žadėjo valstybės įmonės direktorius.

Gyvenvietėse, pro kurias eina minėtas kelias, gyvenantys žmonės reiškia nepasitenkinimą ir autobusų sustojimo vietų būkle bei nesaugiomis perėjomis, prie kurių trūksta apšvietimo.

P. Kaučikas spėjo, kad daugiausiai nusiskundimų gali turėti Klaipėdos rajono dalyje esančios Kalotės gyventojai.

"Kai paleido į užmiestį miesto maršrutų autobusus, buvo sutarta tam tikrose vietose pastatyti stotelių ženklus, kad autobusai turėtų kur sustoti. Tačiau gyventojai skundžiasi, kad nėra kišenių autobusams įvažiuoti, apšvietimo ir taip toliau.

Su Lietuvos automobilių kelių direkcija sutarėme, jau paskelbti viešieji pirkimai, nes suprojektuota, kad nuo sodų bendrijos "Pakrantė" iki parduotuvės Kalotėje dešinėje kelio pusėje bus dviračių ir pėsčiųjų takas. Tame projekte bus išspręsti autobusų sustojimo klausimai, ruožas bus apšviestas", - tikino "Klaipėdos regiono kelių" direktorius.

Pasak jo, tikimasi, kad iki vasaros šis projektas bus pabaigtas, o antroje metų pusėje turėtų prasidėti darbai. Galbūt net bus spėta juos per šiuos metus ir užbaigti. Tačiau kitoje kelio pusėje kol kas nieko neplanuojama - esą kada nors tuščiuose laukuose bus pradėtas projektuoti naujas namų kvartalas ir tuomet bus viskas apgalvota.

APŠVIETIMAS. Žadama, kad galbūt dar šiemet, nutiesus naują pėsčiųjų ir dviračių taką palei Medelyno gatvę, bus išspręsta ir pėsčiųjų perėjų apšvietimo problema. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder