Ketina daugiau dėmesio skirti klimato kaitai

Ketina daugiau dėmesio skirti klimato kaitai

Kaip pritaikyti Klaipėdą kovai su klimato kaita? Jau artimiausiu metu šiam klausimui nagrinėti Klaipėdos miesto Savivaldybėje gali būti sukurta speciali darbo grupė.

Trečiadienį apie klimato kaitą diskutavo asociacijos "Žalia banga" pirmininkė Dalia Žukienė ir meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak D. Žukienės, iš Klaipėdos savivaldybės pasigendama informacijos sklaidos apie ekologinius procesus, neva miesto valdžia nekalba apie klimato kaitą.

"Net internete nėra jokios informacijos miestiečiams apie tai, kaip kovoti su klimato kaita", - pasakoja "Žalios bangos" atstovė.

Susitikime pasiūlyta Savivaldybėje sudaryti specialistų grupę klimato kaitos problemos klausimams spręsti. D. Žukienės manymu, šios grupės pagrindinis tikslas būtų skleisti informaciją žmonėms apie tai, kaip kiekvieno iš mūsų poelgiai yra susiję su mūsų gamtos tausojimu.

Meras V. Grubliauskas tokiai idėjai linkęs pritarti ir darbinę grupę įvardija kaip galimą ekologinių procesų koordinatorę.

"Jos tikslas būtų sujungti aplinkosaugą, transportą, sveikatą ir daugelį kitų sričių, kur atskirais segmentais ta linkme jau yra dirbama. Tačiau iki šiol nebuvo viskas sistematizuota", - sakė uostamiesčio vadovas.

D. Žukienės įsitikinimu, darbinę grupę turėtų sudaryti ne tik politikai, bet ir įvairūs mokslininkai ir klimatologai. Klaipėdos meras šiuo klausimu buvo atviras.

"Artimiausiu metu bus pradėta diskusija apie tai, kas galėtų sudaryti tokią darbinę grupę, kokie galėtų būti jos įgaliojimai. Tikslas yra sukurti aiškią programą, kuri taptų klaipėdietišku atsaku į globalią problemą", - teigė V. Grubliauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder