Keturračio galią bandė ir moterys

Keturračio galią bandė ir moterys

Dulkių kamuoliai, riaumojantys varikliai ir trykštančios emocijos. Tai - tik trumpas reziumė, kaip atrodė pasiruošimas visą naktį truksiančiam keturračių raliui "Klaipėda 2015". Beje, ralio metu organizuojama kilni akcija, kurios metu renkamos lėšos neišnešiotukams.

Šeštadienio vakarą šalia Kairių poligono prasidėjo Lietuvoje unikalus, tačiau jau ketvirtą kartą organizuojamas naktinis keturračių ralis. Šiais metais ralio organizatoriai kvietė ne tik šios transporto priemonės profesionalus, tačiau ir mėgėjus. Šie galėjo legaliai ir civilizuotomis sąlygomis išbandyti savo keturračio galią, manevringumą ir pajėgumą.

Išskirtinis ralio akcentas - moterų lenktynės. Čia netrūko emocijų: vienos moterys tarsi ilgamečiai ralistai dūmė trasa, kitos keturračio vairą rankose laikė ne taip drąsiai. Šiame ralyje pasivaržyti išdrįso ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žmona Inga Grubliauskienė.

"Įtraukiame ir moteris bei merginas, kurios gali užmiršti buities rūpesčius ir pasigalinėti dulkėse. Tai tarsi edukacinis renginys, nes daugelis važinėjimą keturračiu laiko labai vyrišku sportu. Joms tikrai patinka, jos išmoksta valdyti galingą keturratį, sužino, ką galima daryti ir ko negalima. Išties transporto priemonės geriau nesuvaldyti čia, o ne gatvėje", - šnekėjo vienas ralio sumanytojų ir organizatorių Remigijus Stapulionis.

Beje, geriausia keturračio vairuotoja paskelbta Evelina Strakšienė, kuri trasą įveikė per 53 sekundes. Anot R. Stapulionio, šis rezultatas nedaug skyrėsi nuo trasą išbandžiusio profesionalaus vairuotojo - jis ją įveikė per 47 sekundes.

Kiek vėliau prasidėjo pasiruošimas ir naktiniam keturračių raliui "Klaipėda 2015". Varžybose dalyvaujantys vyrai varžėsi dėl pereinamosios Klaipėdos miesto mero taurės. Dėl jos rungėsi ne tik lietuviai, tačiau ir kaimynai latviai bei estai.

"Ralis prasideda čia. Pirmiausia ralistams reikia įveikti 11,5 kilometro greituminį ruožą, tada ralis išsikelia į bendro naudojimo žvyrkelius, kur 140 kilometrų trasoje reikia rinkti tam tikrose vietose išdėstytus orientacinius taškus. Jau sugrįžus atgal į trasą dar kartą reikia įveikti greituminį ruožą. Tada suskaičiuojame bendrą rezultatą ir skelbiame nugalėtojus", - aiškino renginio organizatorius. Spėta, kad suplanuotą kelią vairuotojai turėtų įveikti iki 3 ar 4 val. nakties.

R. Stapulionis atskleidė, kad besivažinėjantys vyrai vykdo ir kilnią misiją - renka pinigus neišnešiotų kūdikių ir jų tėvų poreikiams.

"Tokią akciją skelbiame jau antrus metus. Galima sakyti, kad tai simboliška - stiprūs vyrai, valdantys galingus keturračius, susivienija ir padeda patiems mažiausiems. Kiekvienas sportininkas prisideda, kiek gali, taip pat jiems pervedame ir dalį dalyvio mokesčio", - sakė ralio sumanytojas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder