Ketvirtadienį laukia karštas Tarybos posėdis, kurį sekite kartu su www.ve.lt

Ketvirtadienį laukia karštas Tarybos posėdis, kurį sekite kartu su www.ve.lt

Ketvirtadienį nuo pat ryto vyks  Klaipėdos miesto Tarybos posėdis.  Jo darbotvarkėje 15 klausimų. Dar dėl keturių klausimų bus balsuojama ar juos įtraukti į darbotvarkę, tarp jų ir klausimas dėl draustinio kūrimo Girulių miške, siekiant mišką apsaugoti nuo galimos  geležinkelio plėtros.

"Vakarų ekspresas"  visą dieną tiesiogiai seks įvykius Tarybos posėdyje  ir  operatyviai pateiks naujausią informaciją ir komentarus apie Tarybos darbą, užkulisius ir priimamus sprendimus.  Kviečiame aktyviai prisijungti  ir miesto ateičiai neabejingus miestiečius.  Sekite visą informaciją mūsų interneto puslapyje www.ve.lt  bei portalo puslapyje "Facebook". Tarybos posėdžio metu kalbinsime Tarybos narius, suinteresuotus asmenis,  specialistus. Todėl kviečiame visus skaitytojus užduoti klausimus, rašyti komentarus ir nuomones mūsų "Facebook" puslapyje ir taip kartu kurti reportažą apie Tarybos posėdį.

Meras nusiteikęs optimistiškai

Posėdžio išvakarėse Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas paprašytas išskirti svarbiausius Tarybos darbotvarkės klausimus buvo diplomatiškas ir sakė, kad visi klausimai miestui yra reikalingi.

"Kiekvienas politikas žiūri per savo prizmę, kažkam bus svarbiausias "Sūduvio" klausimas, kažkas sieks, kad į darbotvarkę būtų įtrauktas Girulių draustinio klausimas, kažkam rūpi žemės nuomos klausimas Kruizinių laivų terminale", - vardino V. Grubliauskas.

Jis tikisi, kad praėjusiame Tarybos posėdyje daug diskusijų sukėlusiam karinio laivo "Sūduvis" pastatymo miesto cente klausimui bus pritarta, nors karštų diskusijų meras laukia ir šį kartą.

"Sūduvis" reide laukė visą mėnesį, - jūrine terminologiją situaciją apibūdino miesto meras, - Projekte buvo atlikti papildymai, pataisymai, tai nuteikia viltingai, kad sprendimas turėtų būti priimtas."

"Vakarų ekspresas" primena, kad "Sūduvio" istorija tęsiasi jau visus metus ir jei miestas ir toliau nepriims sprendimų, laivas gali būti supjaustytas.  Laivo pastatymui dešiniajame Dangės upės  krante netoli  Pilies tilto šį mėnesį pritarė ir Miesto įvaizdžio komisija. Tačiau Taryboje yra narių, kurie mano, kad kariniam laivui miesto centre - ne vieta.

Be jau minėtų klausimų, Taryba spęs Šv. Jono bažnyčios atstatymo klausimą, apsispręs ar priimti dovaną - vieną  arą sodininkų bendrijos žemės, tarsis dėl buto pirkimo Žvejybos uosto rajone,  spręs ar pritarti Viktoro Gailiaus  įamžinimui mieste.  Tačiau šiame posėdyje nebus svarstomas siūlymas Savivaldybei tapti "Neptūno" klubo dalininke.  Jis nukeltas ateičiai.

Taip pat šiame posėdyje darbą turėtų pradėti nauji Tarybos nariai Vidmantas Plečkaitis ir Aušra Zarembienė, pakeisiantys į Seimą išrinktus kolegas. Nauji Tarybos nariai dviese atskirai turėtų prisiekti neįprastoje ceremonijoje miesto Rotušėje esančioje salėje. Ceremonija bus transliuojama internetu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder