Kitąmet vėl žada vežti nemokamai

Kitąmet vėl žada vežti nemokamai

Šią savaitę susirinkusi darbo grupė viešojo transporto Klaipėdos mieste klausimams nagrinėti tarėsi, kuriomis dienomis 2019-aisiais miestiečiai galės autobusais važiuoti dykai.

Darbo grupėje dirbantis Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė, kad dienų, kada miestiečiai viešuoju transportu vežami nemokamai, sąrašą tvirtina administracijos direktorius.

"Nutarėme nemažinti dienų skaičiaus, nusprendėme, kad reikia išlaikyti pasiektus rezultatus", - sakė L. Dūda.

Pašnekovo teigimu, kitais metais biudžetas taip neaugs, kaip žengiant į 2018-uosius, tad bus siekiama išlaikyti tokį pat finansavimą nemokamoms kelionėms kompensuoti, koks buvo numatytas šiems metams.

Išlaidoms už gyventojų nemokamą vežimą viešuoju transportu šiais metais kompensuoti buvo skirta apie 107 tūkst. eurų.

"Nutarėme, kad reikia palikti 2018 metų lėšas, skiriamas šiai priemonei. Kol kas yra tokie sprendimai formuojant strateginį veiklos planą ir 2019 metų biudžetą", - aiškino L. Dūda.

Nemokamai viešuoju transportu šiemet miestiečiai galėjo važiuoti minint Dieną be automobilio, per Jūros šventę, taip pat nemokamai keliavo Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės dalyviai bei NATO surengtose pratybose dalyvavę per 3,5 tūkst. kariškių.

Šių metų pavasarį buvo svarstoma, kad prie progų nemokamoms kelionėms galėtų būti įrašytos ir Kalėdos bei Šviesų festivalis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder