Klaipėda perima globoti karinį laivą "Kuršis"

Klaipėda perima globoti karinį laivą "Kuršis"

Nors iki šiol nėra aiški vieta, kur mieste galėtų stovėti "į pensiją" išėjęs senasis karinis laivas "Kuršis", Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pažadėjo, kad miestas juo pasirūpins tinkamai.

"Mano žmona būdama gudresne tapo naujojo "Kuršio" krikštamote, o man paliko pasirūpinti senojo "Kuršio" socialine globa, kad netektų jo rogutėmis išvežti į laužą", - vakar pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį su Karinėms jūrų pajėgoms priklausančio naujojo priešmininio laivo "Kuršis" (M-54) vadu Nedu Ignatavičiumi juokavo V. Grubliauskas.

Naujasis "Kuršis" į Klaipėdą buvo atplukdytas 2010 metais ir nuo to laiko senasis "Kuršis" realiai nebeatlieka savo funkcijų, tačiau jis dar nėra nurašytas.

"Ši miesto sutartis su naujuoju "Kuršiu" nereiškia, jog dabar kasdien prašysime, kad laivas mums pašaudytų. Tiesiog sutariame, kad laivas galės būti naudojamas edukacinei veiklai, bus galima organizuoti jaunimo, garbingų delegacijų ekskursijas. Taip pat tikimės, kad šiame laive atsispindės ne tik klaipėdietiška dvasia, bet ir miesto ženklas", - sutarties prasmę paaiškino meras.

Patvirtindamas jo žodžius laivo "Kuršis" vadas kapitonas leitenantas N. Ignatavičius visus miestelėnus apžiūrėti laivo pakvietė jau šį šeštadienį 11 val.

V. Grubliauskas be kita ko akcentavo, kad miestas dės visas pastangas, jog būtų tinkamai pasirūpinta ir senuoju "Kuršiu". Žinia, jau kelinti metai vyksta diskusija, ar nebūtų galima šį tarnybą flotilėje baigusį laivą švartuoti Danės upėje ir įrengti jame, pavyzdžiui, viešbutį jaunimui.

"Diskusijų dėl vietos, kur būtų galima statyti senąjį "Kuršį", kad jis būtų matomas miestiečiams ir svečiams, buvo daug ir jos tebevyksta. Mano nuomone - jis turėtų stovėti Danės upėje. Taip pat nėra apsispręsta dėl šio laivo panaudojimo galimybių. Yra du galimi variantai - savivaldybė perima jį savo žinion ir įsteigia laive muziejų, arba skelbiamas operatoriaus parinkimo konkursas. Man patraukliai atrodo idėja įrengti jame viešbutuką jaunimui", - kalbėjo V. Grubliauskas.

KJP vadas, flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas neslėpė, kad senojo "Kuršio" likimą tikimasi išspręsti jau iki šių metų pabaigos.

"Turime ir Klaipėdos mero, ir reikiamų ministerijų palaikymą, liko išspręsti tik techninius klausimus. Dabar jau vyksta procesas, kad senasis "Kuršis" būtų nurašytas", - sakė K. Macijauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder