Klaipėda ruošiasi Olimpinei dienai

Klaipėda ruošiasi Olimpinei dienai

Klaipėda intensyviai ruošiasi šeštadienį vyksiančiai Olimpinei dienai: miesto centre, prie Muzikinio teatro ir palei Danės upę, išdygo palapinių miestelis. Taip pat Atgimimo aikštėje yra statoma didžiulė scena. Tikimasi, kad šeštadienį uostamiestyje per 100 nemokamų skirtingų sporto veiklų išmėgins per 30 tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių.

Penktadienį nuo 17.30 val. miesto centre bus ribojamas automobilių eismas. Jau rašėme, kad birželio 1 dieną (šeštadienį) varžybos ir įvairios rungtys Klaipėdos centre planuojamos jau nuo ankstyvo ryto.

Pirmieji jėgas nuo 7 val. ryto Danės upėje išmėgins mėgėjiškos žūklės varžybų dalyviai. Nuo 10 val. pagrindinėje scenoje prie Atgimimo aikštės - renginio atidarymas ir Olimpinės dienos ugnies uždegimas. Olimpinį deglą jachta ir valtimis plukdins bei žeme neš būrys dabarties ir praeities olimpinių sportininkų, taip pat paralimpiečių. Olimpinės dienos šventėje organizuojamos ne tik tradicinės - krepšinio, futbolo, irklavimo ar bokso - bet ir kur kas egzotiškesnės - bavariško akmenslydžio, bočios, petankės, lakroso ar ritinio - sportinės veiklos.

Taip pat savo sporto šakas pristatys Lietuvos paralimpinis komitetas, Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas ir Lietuvos specialiosios olimpiados komitetas. Šventės dalyviai taip pat galės pasivaržyti "Affidea" 5 km ir 10 km bėgimuose ar mėgėjiškos žūklės varžybose bei stebėti breiko turnyrą ar jėgos ištvermės varžybas "LTeam Throwdown".

Piliavietės teritorijoje įsikurs jėgos aitvarų profesionalai ir mėgėjai. "Jiems reikia daugiau erdvės, tad jėgos aitvarų entuziastai įsikurs šiek tiek atokiau", - "Vakarų ekspresui" sakė Lietuvos olimpinio fondo (LOF) renginių ir projektų vadovas Ignas Gibas.

Antroje dienos pusėje Antrosios Melnragės paplūdimyje vyks tinklinio, paplūdimio rankinio ir lėkščiasvydžio varžybos. Olimpinės dienos renginį pagrindinėje scenoje nuo 17.15 val. vainikuos vienos populiariausių Lietuvos atlikėjų Monikos Pundziūtės-Monique koncertas, o vakare Antrosios Melnragės paplūdimyje nuo 18.30 val. bus surengtos sveikuoliškos dūzgės, kurių metu prie Gelbėjimo stoties vyks ir sporto filmų seansas.

Olimpinę dieną Klaipėdoje organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) kartu su Lietuvos olimpiniu fondu ir Klaipėdos miesto savivaldybe. Iki šiol Olimpinė diena vyko Vilniuje, Kaune, Alytuje, Šiauliuose ir Panevėžyje, o šįsyk didžiausia Lietuvoje sporto šventė visus šalies sporto mėgėjus pirmą kartą suburs Klaipėdoje.

"Siekiame, kad Olimpinė diena 2019 metais Klaipėdoje būtų nepamirštama ne tik Klaipėdos miesto gyventojams, sportuojantiesiems, bet ir visai Lietuvai bei užsienio šalių dalyviams, su kuriais aktyviai bendradarbiaujame. Renginiu galės mėgautis šeimos, sporto mėgėjai ir profesionalai.

Mieste vyks ne tik sporto rungtynės, bet ir bus organizuojamos įvairios atrakcijos, pramoginės veiklos, koncertai, tad visi žiūrovai bus įtraukti į renginį", – teigė Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder