Klaipėdiečiai į talką būrėsi net per lietų

Klaipėdiečiai į talką būrėsi net per lietų

Sekmadienio rytą prie darželio „Ąžuoliukas“ kalno vyko intensyvūs darbai. Čia maždaug 30 pilietiškai nusiteikusių ir lietaus nepabūgusių miestelėnų plytelėmis klojo taką nuo darželio Mogiliovo gatvėje iki Vingio gatvės.

Anot talkos organizatorių Budelkiemio ir Laukininkų gatvių seniūnaičių Jono Bartkevičiaus ir Irenos Gailiutės, jau beveik tris dešimtmečius vietiniai gyventojai skundėsi tuo, jog kasdien jiems tenka klampoti per purvynus vedantį taką – nuo darželio „Ąžuoliukas“ Mogiliovo gatvėje iki Vingio gatvės.

Idėja imtis veiksmų 2014 m. kilo J. Bartkevičiui, gavusiam prašymą su 20 vietos gyventojų parašais. „Žmonės prašė sutvarkyti šiukšlyną, išsikišusius gelžbetoninius strypus. O palijus šis takas išvis tapdavo purvynu, kurį perbridus, sušlapdavo kojos“, - sakė Budelkiemio seniūnaitis.

Darbai prasidėjo jau praėjusią savaitę – buvo tiesinamas takas, ruošiama žemė. Šiandien kaimynystėje gyvenantys vyrai, moterys ir netgi vaikai intensyviai darbavosi – visą pusdienį plytelėmis klojo apie 160 m. ilgio taką.

„Labai džiaugiamės, kad tiek žmonių nepabūgo lietaus ir susirinko pasidarbuoti. Visi nusiteikę labai darbingai, nuotaika tiesiog puiki. O turėdami laisvą minutę pasistipriname kavos puodeliu ir sumuštiniais“, - pasakojo I. Gailiutė ir pridūrė, kad, taką išklojus plytelėmis, vėliau dar teks išcementuoti jo šonus bei sutvarkyti aplinką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder