Klaipėdiečiai kviečiami dovanoti pianinus

Klaipėdiečiai kviečiami dovanoti pianinus

Vasara į Klaipėdą užsuka anksčiau - ją kartu su svarbiausiais pavasario renginiais kasmet pakviečia daugybė klaipėdiečių ir miesto svečių. Gegužės 14-ąją, jau 7-ąjį kartą džiugins Laivų paradas, o savaite vėliau, gegužės 21-ąją - skambi Gatvės muzikos diena.

Muzikuojantys kviečiami registruotis

Šį kartą muzikaliausia metų diena – jubiliejinė. Daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių Gatvės muzikos diena (GMD) kvies jau 10-tąjį kartą. Visi, susiję su muzika – mėgėjai ir profesionalai, kviečiami registruotis jau dabar. Anot renginio organizatorių, šiuo metu į GMD gretas jau yra užsiregistravę keliolika grupių bei atlikėjų. GMD – tai puikus būdas pristatyti save, atrasti savo klausytoją, dovanoti ir pasisemti puikios nuotaikos.

„Nėra netinkamo instrumento ar idėjos – svarbiausia muzika. Rokas, klasika, džiazas, avangardas, pop muzika, folkloras – gegužės 21-ąją visa muzika ir muzikantai susijungia į ypatingą bendruomenę, savam miestui dovanojančią išskirtinę šventę ir nuotaiką“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Kviečiami padovanoti pianiną

Dešimtoji Gatvės muzikos diena kviečia ne tik atrasti muzikuojančius atlikėjus, įvertinti jų muziką, bet ir patiems tapti šventės kūrėjais dovanojant seną, nereikalingą pianiną, kuris bus prikeltas naujam gyvenimui.

„Jeigu jūs ar jūsų pažįstamas turi nenaudojamą pianiną kurio niekaip negali išgabenti iš 9-to aukšto, arba jums jau daugelį metų mielesnis kitas muzikos instrumentas – tuomet jūsų pianinas gali pasitarnauti kilniam tikslui kuriant išskirtinę GMD Klaipėdoje“, - sako Romandas Žiubrys.

Susisiekus su organizatoriais, nereikalingas pianinas bus saugiai nugabentas į patalpas, kuriose įgaus naujų spalvų, bus suderintas ir paruoštas muzikuoti. Pianinai bus įkurdinti įvairiose Klaipėdos senamiesčio erdvėse, kur kiekvienas bent kiek susipažinęs su šiuo instrumentu galės muzikuoti po atviru dangumi. Nustatytomis valandomis jais skambins ir žinomi profesionalūs Klaipėdos pianistai.

Nuo 2007 m. pirmąjį gegužės šeštadienį dainų autoriaus ir atlikėjo Andriaus Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai plūsteli į Lietuvos miestų ir miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Tai laisvos kūrybos, muzikantų ir visuomenės bendravimo šventė.

Norintys prisidėti prie GATVĖS MUZIKOS DIENOS dalyvių arba dovanoti seną pianiną, kviečiami registruotis el.paštu [email protected] arba telefonu +370 684 09174.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder