Klaipėdiečiai Naujuosius metus sutiko kultūringai

Klaipėdiečiai Naujuosius metus sutiko kultūringai

Šiemet Teatro aikštė buvo paskelbta „taikos“ zona. Žmonės buvo paprašyti nesinešti savo pirotechnikos ir nešaudyti, įspėti, kad gali būti tikrinamos jų kuprinės. Nusižengusiems grėsė administracinė atsakomybė.

23.20 Teatro aikštėje dar dirbo keli kioskeliai, vaikščiojo merginos, pardavinėjančios po 4 eurus švytinčius ragelius, sukosi vaikų karuselė, rymojo neparduoti kėniai vazonuose, kurių vienas kainavo 100 eurų.

Tokiu metu žmonių buvo dar visai nedaug, tad neatrodė, kad miestas pasirengęs linksmai pasitikti Naujuosius metus. Tačiau po truputį jų vis rinkosi, darėsi linksmiau, nors aikštė sausakimša nebuvo.

Policininkai neleido užsidengti net šaltųjų ugnelių, tuojau liepdavo užgesinti. Nebuvo galima atsinešti nė šampano butelio. Butelių nesimatė, bet žmonių su taurėmis rankose, žinoma, buvo. Artėjant 24 valandai fejerverkai buvo šaudomi aplinkiniuose kiemuose, aikštėje nebuvo net bandančiųjų tai daryti.

Speciali apsauga buvo skirta magiškajam sniego rutuliui. Aikštėje budėjo papildomos saugumo pajėgos. Girdėjosi, kaip vienas policininkas kvietė kolegas prieiti arčiau prie rutulio, nes trys jaunuoliai užsidegė šaltąsias ugneles. Apskritai policininkai buvo patenkinti, nes žmonės, pasak jų, buvo kultūringi, neturėjo nei fejerverkų, nei šampano butelių, nereikėjo net įspėti, tad didelio vargo tvarkos sergėtojams tikrai nebuvo.

Pasibaigus fejerverkui susirinkusieji aikštėje plojo, nors visu grožiu fejerverkai ir nesužibėjo, nes dangus toli gražu nebuvo giedras. Šiaip Naujųjų metų sutiktuvės vyko sklandžiai. Nemažai klaipėdiečių buvo ir ant Biržos tilto, ir Atgimimo aikštėje. Daugiausia vaikščiojo jaunimo būreliai. Senamiestyje buvo palyginti daug policininkų.

Pagyvenusi pora iš Mažojo Kaimelio nežinojo kaip vertinti Naujųjų sutiktuves Teatro aikštėje, nes nedažnai ateina čia. „Man smagu buvo aikštėje sulaukti fejerverkų ir Naujųjų metų, įspūdis geras, gaila, kad neturiu su kuo palyginti“, - sakė vyras. Žmona pridūrė: “Gera pajusti bendruomeniškumo jausmą. Gal mes daromės labiau bendruomeniški, kad mūsų vaikai išvykę, Naujuosius švenčia atskirai.“

Tiesa, klaipėdiečiams, norintiems be automobilių pateikti į Teatro aikštę, būtų reikėję eiti pėsčiomis, nes vėlesni autobusų reisai buvo nuimti. O su automobiliais atvažiavusieji prieš pat 24 val. jau būtų sunkiai radę vietą, kur juos pastatyti. Tačiau nesusidarėme įspūdžio, kad buvo daug norinčiųjų sutikti Naujuosius metus būtent senamiestyje.

Naujųjų metų sutikimas Klaipėdos Teatro aikštėje

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder