Klaipėdiečiai nekantriai laukia Kaimynų dienos

Klaipėdiečiai nekantriai laukia Kaimynų dienos

Šį penktadienį, gegužės 27 d. visoje Europoje minima Kaimynų diena tad į uostamiesčio kiemus ir skverus vilios draugiška iškylų atmosfera bei proga vieniems kitus geriau pažinti.

Miesto gyventojai ir verslininkai nuo 18:00 val. rinksis į bendruomenės šventę įvairiose miesto vietose – Kaimynų iškyla rengiama ir tarp Naujakiemio g. 22 namo bei “Balticum” pastato esančioje pievelėje, taip pat greta Nidos g. 40 ir Kauno g. 9A namų, bei senamiesčio Dienovidžio skvere. Pernai šiame skvere debiutavusi kaimynų iškyla sulaukė kelių dešimčių aktyvių kaimynų. Šventės organizatoriai Aktyvių Klaipėdos verslininkų asociacija ir Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė šį penktadienį tikisi Dienovidžio skvere suburti dar daugiau senamiesčio mylėtojų ir čia įsikūrusių šeimų.

Arbata sušildo net santūriausiais širdis, o gabalėlis pyrago turbūt kiekvieną priverstų nusišypsoti, tad kaimynai raginami nepamiršti namie iškylos krepšių. Į juos verta įsidėti ir žaidimų, muilo burbulų, piešimo priemonių ar kitų dalykų, kurie praturtintų šventę smagiais užsiėmimais.

Kaimynų dienos idėją bei iniciatyvius miestiečius šiemet aktyviai palaiko policijos atstovai, apsilankysiantys keliose šventės vietose ir pasiūlysiantys nemokamai pažymėti savo dviračius ar kitus brangius daiktus. Toks ženklinimas gali padėti atbaidyti ilgapirščius bei atgauti pavogtus daiktus.

Policijos atstovai lankysis bendruomenės iškylose vyksiančiose pievelėje tarp Naujakiemio g. 22 namo ir „Balticum" pastato, taip pat – greta Nidos 40 namo esančioje teritorijoje. Kol bus ženklinami dviračiai ir kiti daiktai, mažuosius kaimynus linksmins policijos šuo Amsis. Šiose šventėse vaikai taip pat gales nemokamai pašokinėti an batutų, dovanojamų bendruomeniškumą skatinančių įmonių “Balticum” ir “Mėmelio taupomoji kasa”.

Gegužės 27 dieną su kaimynais iškylaus ne tik Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų gyventojai – šventė yra tarptautinė. Kaimynų diena švęsti pradėta Prancūzijoje maždaug prieš 15 metų. Neilgai trukus tradicija paplito po visą Europą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder