Klaipėdietė mokėsi vertikalaus šokio Mekoje JAV

Klaipėdietė mokėsi vertikalaus šokio Mekoje JAV

"Mano svajonė, kad vertikalus šokis taptų Klaipėdos išskirtinumu, dėl kurio žmonės važiuotų į uostamiestį", - sakė balerina, choreografė, šokio mokyklos "Coda" įkūrėja ir vertikalaus šokio pradininkė Lietuvoje Inga Briazkalovaitė, ką tik grįžusi iš stažuotės JAV, Oklando miesto Kalifornijos valstijoje, kur įsikūrusi vertikalaus šokio Meka vadinamoji trupės "Bandaloop" mokykla.

"Bandaloop" - vertikalaus šokio pionieriai JAV ir pasaulyje, kuriantys įspūdingus šokio šou ore visame pasaulyje ir organizuojantys vertikalaus šokio mokymus. Pasak I. Briazkalovaitės, vertikalus šokis - ekstremalus ir itin sudėtingas užsiėmimas, tad jo kūrėjų nedaug visame pasaulyje.

"Bandaloop" organizuotame seminare dalyvavo 10 vertikalaus šokio atlikėjų iš viso pasaulio. Tarp jų - cirko artistai, jogos ore treneriai, šiuolaikinio šokio, performansų kūrėjai, kaskadininkai. Pagal profesionalumą grupė buvo padalyta į du lygius. Aš, pristačiusi vertikalaus šokio projekto "Giedanti Vydūno upė" vaizdo įrašą, patekau į aukštesnįjį, antrą lygį", - pasakojo I. Briazkalovaitė.

Pašnekovė buvo sužavėta sąlygomis, kokias turi "Bandaloop". "Pačiame Oklando miesto centre, daugiaaukščiame pastate įsikūręs verslo centras vertikalaus šokio šokėjams skyrė ir įrengė vieną sieną. Siena baltai nudažyta, kas yra labai patogu demonstruoti vaizdo instaliacijas. Įrengti stacionarūs kabliai virvėms tvirtinti. Trupės šokėjai ant šios sienos ne tik rengia pasirodymus, bet ir treniruojasi. Tos treniruotės kiekvieną dieną prie pastato pritraukia būrius smalsuolių. Verslininkams - tai puiki reklama", - pažymėjo I. Briazkalovaitė.

Seminaro metu klaipėdietė turėjo progą pasirodyti ant šios sienos net 35 metrų aukštyje. "Kol kas tai - mano rekordas, nes iki šiol aukščiausiai teko šokti 30 metrų aukštyje", - pasigyrė Inga.

Kitas naujas dalykas, kurį klaipėdietė išbandė seminaro metu, buvo vertikalus šokis, šokamas ant žemės. "Bandaloop" treniruotėms įrengtas didžiulis angaras, kuriame taip pat šokama ant sienų, bet ir ant žemės, t. y. šokio figūros atliekamos ore šuolio metu", - aiškino pašnekovė.

Be praktinių užsiėmimų, anot šokėjos, seminaro dalyviai dalyvavo teorinėse paskaitose. "Teorija, žinios apie saugumą, fizikos dėsniai, kūno anatomija ir fiziologija, psichologinis pasiruošimas. Visa tai yra labai svarbu kuriant vertikalų šokį. Man tai padėjo itin stiprų, profesionalų pagrindą, ką įmanoma padaryti šioje srityje ir drąsos perteikti vertikalaus šokio pamokas vaikams. Žinoma, kad labai svarbūs ir nauji ryšiai su bendraminčiais, iš kurių labai norisi užauginti bendrus tarptautinius vertikalaus šokio projektus", - kalbėjo I. Briazkalovaitė.

"Bandaloop", anot pašnekovės, taip pat labai susidomėjo lietuvaitės kūryba ir labai entuziastingai svarsto bendradarbiavimo galimybę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder