Klaipėdoje - kalėdinis gerumo autobusas

Klaipėdoje - kalėdinis gerumo autobusas

Kalėdos yra tikriausios, kai mes jas švenčiame dovanodami meilės šviesą tiems, kam jos labiausiai reikia," - Ruth Carter Stapleton.

Pripažinkime, kad tik didžiųjų švenčių metu mes tarytum akimirksniui išsilaisviname iš beprotiškos kasdienės rutinos ritmo gniaužtų, trumpam pamirštame savo rūpesčius ir, pagaliau atvėrę savo širdis pastebime tuos, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Nesvarbu, ar tai šeimininkų apleisti naminiai gyvūnėliai, ar prasčiau gyvenantys bendruomenės nariai, kurie trokšta bent lašelio meilės ar pačios paprasčiausios šypsenos. Todėl Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS), užsibrėžęs įpūsti šiek tiek gerumo ne tik per šventes, š.m. gruodžio 19 d. surengė fenomenalią, jau trečius metus skaičiuojanti gerumo iniciatyvą – Kalėdinį gerumo autobusą.

Jaunimo socialinė iniciatyva

Kodėl būtent šįmetis Kalėdinis autobusas pritraukė kaip niekad didelio susidomėjimo? Šiais metais startavusi gerumo akcija turėjo ne vieną kilnią misiją: ne tik praskaidrinti įprastinį kelionės maršrutą autobusu nr. 8, skatinti savanorystės veiklas, bet ir surengti gerumo akciją, kurios metu surinktos lėšos keliautų į vieną iš Klaipėdos rajone esančių gyvūnų prieglaudų. Šie motyvai, pasak pačių organizatorių, kilo iš gan skaudžios statistikos bei darbuotojų pasakojimų apie beglobių gyvūnų gyvenimą, tai ir paskatino jaunimą veikti. Juk žiemos metu prieglaudų priežiūra komplikuojasi, nes iškyla didesni maisto, šilumos, apyvokos reikmenų poreikiai, kuriems reikalingos lėšos smarkiai išauga. KLAS komanda, aplankiusi prieglaudą, kurioje glaudžiasi ne viena dešimtis šeimininkų pamirštų keturkojų, nusprendė, kad šiuo metu geriausia pagalba būtų finansinė parama.

Taip pat jaunimo atstovai norėjo bent kelioms valandoms atitraukti klaipėdiečius nuo įprastos dienos rūpesčių ir įnešti šiek tiek pozityvių emocijų kasdienės kelionės metu.

Kilnūs poelgiai grįžta bumerangu

Stebuklingajame autobuse buvo galima rasti visko: nuo Kalėdinių dekoracijų, KLAS savanorių sukurtos šventiškos atmosferos, Kalėdų Senelio iki mažyčių skanių dovanėlių ar vokeliuose paslėptų palinkėjimų. Pastaruosius KLAS komanda įteikė kiekvienam keleiviui, tačiau rankų darbo skanumynų gavo tik tie, kurie nemokamą kelionę iškeitė į pasirinktinę piniginę paramą gyvūnų globos tarnybai, ar patys mažiausi keleiviai. Mažieji keleiviai smagiai žvalgėsi į Kalėdų Senelį ir jo padėjėjus ir nepabūgo pabendrauti su organizatoriais, padeklamuoti eilėraštį ar net žaviai pašmaikštauti.

Tyros emocijos ir džiuginantys rezultatai

KLAS komandai buvo nepaprastai malonu matyti, kaip pasikeisdavo klaipėdiečių nuotaika, pamačius smagiai nusiteikusius ir su nuoširdumu spinduliuojančius savanorius, kurie stengėsi kiekvienam keleiviui skirti bent kiek dėmesio. Taip pat buvo neįprastai smagu stebėti, kaip keleiviai linguoja pagal grojamą muziką, kalbina savanorius, domisi šia iniciatyva, nuoširdžiai dėkoja už socialinę akciją ir geraširdiškai aukoja dėl geresnės beglobių augintinių ateities.

Keturių valandų kelionės metu buvo surinkta virš dviejų šimtų eurų suma, kuria ypač didžiuojasi organizatoriai ir, žinoma, prieglaudos darbuotojai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder