Klaipėdoje paminėta džiazo diena

Klaipėdoje paminėta džiazo diena

Vienas garsiausių šalies saksofonininkų Laimonas Urbikas ir jo vadovaujami muzikantai bei visa Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda šiandien vidurdienį, M. Mažvydo al. klaipėdiečius sveikino Tarptautinės džiazo dienos proga.

Kartu Džiazo šaukliai skelbė žinią, jog iki legendinio, jubiliejinio, 20-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio liko tik kiek daugiau nei mėnuo.

"Jūros dėka Klaipėdoje nenuilstama džiazo dvasia gyvuoja ištisus šimtmečius. O džiazo - visuotinės aistros ir geranoriškumo - kalba uostamiesčio gyventojams visada buvo artima", - teigia asociacijos Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

Ji pažymėjo, jog džiazo dvasia uostamiestyje kaip niekad gyvastinga pastaraisiais dešimtmečiais. Šiemet jau 20-ajį jubiliejų švęs tūkstančius žiūrovų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio pritraukiantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis, stiprias tradicijas puoselėja Klaipėdos universiteto Džiazo muzikos katedra, išugdžiusi ne vieną talentingą džiazo atlikėją.

"Tad nepasveikinti visų klaipėdiečių Tarptautinės džiazo dienos proga tiesiog negalėjome", - pridūrė I. Grubliauskienė.

Apie UNESCO Tarptautinę džiazo dieną:

Tarptautine džiazo diena, pasaulyje minima balandžio 30 d., siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes. O prie šios dienos minėjimo kasmet kviečia prisijungti viso pasaulio džiazo garsenybės, mokslininkai, kompozitoriai, muzikantai, šokėjai, rašytojai ir mąstytojai, skleidžiantys grožio, dvasios ir džiazo principus.

Džiazo diena Klaipėdoje

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder